Popjunkien

”Hej, jag heter Fredrik Berg”

OMG! Har ni sett reklamen som man tror är ett skämt? Jag skrattade till och med (lite) högt åt att någon gjort en sådan skön parodi på informant-i-butik-reklamen. Men herregud, det är på riktigt!

Produkten är ett rengöringsmedel (så klart) som heter Cillit Bang. Reklamfilmen är dubbad och börjar med att rösten säger ”hej, jag heter Fredrik Berg” medan läpparna säger något helt annat. Spelar roll vad han heter liksom? Sen bär det av – den rosa sprayen rengör allt. Duschutrymmen, diskbänkar och mynt (!).

Efter att ha googlat lite har jag läst mig till att Barry Scott (som Cillit Bang-Fredrik heter i England) är lite av en kultfigur av samma orsaker som jag nämner ovan. Ingen trodde att det var på allvar. Det finns tydligen fanclubs och en marknadsföringsblogg.

Dessutom har Barry Scott varit inblandat i en bloggskandal.

(Det värsta är att jag funderar på att köpa mig en flaska).

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till ”Hej, jag heter Fredrik Berg”

 1. Agnes skriver:

  Hahaha!!!Han pratar också tre gånger högre än en normal människa…Dessutom vem har en så smutsig toa eww..
  Bang and the dirt is gone!

 2. Hanna skriver:

  Men hon Tina då, från Tre kronor?

 3. jenny skriver:

  hahaha… harligt! vi skrattar alltid at cillit bang. men det ar faktiskt javligt bra mot limescale eller va fan det heter som ar sa vanligt har.

 4. Kristoffer skriver:

  Underbart! kommer hem efter 6 månader och märker att denna reklamen fortfarande körs på TV. I hopp om att finna vad som ligger bakom reklamen upptäcker man till sin förvåning att Cillit Bang finns på riktigt. Det sjuka är att jag i sommras slog vad med mina kompisar om att denna produkt inte kunde finnas och nu vill jag inget annat än att veta vart dom säljer den. Måste ha Cillit Bang!!!

 5. Fredrik skriver:

  Hur kul tror ni ens polare blir när man heter Fredrik Berg? haha

 6. Fredrik Berg2 skriver:

  tjenare, jag är också bengan!
  är du jag? är vi tillsammans eller vadå?
  ska vi dyka i mig?

  Hör av dig!

  Puss från fredrik

Kommentera