Popjunkien

Oh kleine Vampir ich liebe dich

(Tidigare publicerad på annan plats 2004-11-22 . Länkar har uppdaterats).

I andra forum har jag berättat om olika crushes jag haft på kända killar genom åren, t ex Joakim Thåström, Isak i Dårfinkar och Dönickar och så Den lille vampyren. Minns ni honom? Ett teveprogram som gick i mitten av 80-talet och jag tror att den handlade om en vampyrpojke som bodde grannar med några kids och så hände saker som de vuxna inte visste om/fattade.

Jag hade så ont i magen varje gång jag såg programmet, inte visste jag att det var så kärlek kändes. Jag hade världens crush på den lille kis som spelade barnvampyr. Jag har tidigare gjort några googleförsök att hitta mer information om serien men utan resultat. Det enda som kommer upp är någon amerikansk tecknad film från 2000. Men, idag serni, idag hittade jag honom! Inklusive bilder!

Och jag har bara Sällskapsresan att tacka för hjälpen. J har köpt Sällskapsresanboxen (på riktigt!) och just nu sitter vi framför den första filmen där Staffan Ling har en liten roll. ”Vad var det Staffan Ling var med i för program?” undrade J och jag googlade fram svaret: Femettan. Detta via en underbar sida som listar olika teveprogram som visats genom åren. Långa långa listor för varje år. Kolla här.

Jag kommer med glädje att återvända till den sajten men tills vidare väljer jag att presentera mitt vampyrfynd: år 1988 kom då serien till Sverige och tack vare den informationen tog jag mig via några enkla googleknep vidare in i cyberspace. Här är han, Rüdiger, håll till godo!

Dela: Facebook  Twitter 

22 kommentarer till Oh kleine Vampir ich liebe dich

 1. Anna skriver:

  Klart man minns vampyren, minns att det var en kille i min klass som inte fick se den för sina föräldrar för de ansåg att den var ”otäck och inte lämplig för barn”…

 2. Raufi skriver:

  Klart man minns vampyren! Det kom ungefär samtidigt som Alf och jag älskade båda!
  Fast jag var inte kär i vampyren, däremot ISAK! Det är jag nog lite fortfarande.. Undrar hur han ser ut nu!?

 3. Reblo skriver:

  Raufi: vilket intressant bloggspår! Hur ser Isak ut idag? Skådisen hette i alla fall Mats Öberg men så mycket mer har jag inte hittat om honom. Förutom en snyyygg bild: http://home.online.no/~groennsl/darfinkar/

  Någon annan som kan fylla på med mer?

 4. karin. skriver:

  ojojoj, vilket otippat återseende! jag var helt galen i rutger när serien gick, och jag och mina vänner startade en vampyrklubb. vi klädde oss i svart med mantel och löständer varje lördag, och övade förgäves på den där stegkombinationen som de gjorde för att flyga. sen så sov vi i källaren (i fantasikistor naturligtvis) och läste på om vampyrmytologi. those were the days.

 5. Raufi skriver:

  Jag tänkte göra lite research om Mats Öberg. Vet inte riktigt hur, men det vore kul… jag hoppas jag återkommer i frågan :)

 6. Nilla skriver:

  Härligt! Jag minns! Kul med lite 80-talsnostalgi.
  Ha det bra.

 7. sofia skriver:

  Vad KUL! Jag har i flera år försökt prata om den här serien med alla möjliga människor (kompisar) men det är INGEN som minns den. Nu har jag i alla fall fått bevis på att den fanns. Hurra!

 8. malin skriver:

  Kanon, jag har sökt och inte hittat något, jag minns med förtjusning både den lille vampyren och alf!

 9. mia skriver:

  Åh, jag älskade Lille Vampyren!
  Visst blev han typ utkastad från sitt hem i ett avsnitt? Jag har för mig att jag grät som en idiot. :)
  Tack för länken. Du förgyllde min dag.

 10. Tina skriver:

  Jag var också kär i den lille vampyren.

 11. Peter skriver:

  Var min favorit serie som liten, undrar om den hade varit lika känslosam idag. finns en del klipp på youtube för den som är nyfiken, ”der kleine vampir” hittar man tyska avsnitt..tyvärr inte fått tag i svenska.

 12. Tobias skriver:

  Jag vet så mycket iallafall att Mats är blind sedan födseln. Det kan man inte tro i Dårfinkar & dönickar.

  ”Mats Öberg, svensk pianist/keyboardist. Född år 1971 i Umeå.

  Mats spelar bl. a i Mats/Morgan band, tillsammans med barndomsvännen Morgan Ågren. Mats har även spelat med Mats Öberg Trio, Ale Möller Band, Lena Willemark, Frank Zappa, Jonas Knutsson, mm.

  Mats Öberg är blind sedan födseln.”

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Mats_%C3%96berg
  http://sv.wikipedia.org/wiki/D%C3%A5rfinkar_&_d%C3%B6nickar_(TV-serie)

 13. Tobias skriver:

  Han är tyvärr inte så söt idag, googla på hans namn efter bilder får ni se.

 14. Tobias skriver:

  Vid närmare eftertanke och tittande på serien så KAN det inte vara samma Mats Öberg som är blind. I serien så cyklar han ju och klättrar på saker och gör saker en blind inte skulle klara av.

 15. HEMLIGT skriver:

  MATS ÖBERG ÄR MIN KUSIN

 16. HEMLIGT skriver:

  HAN ÄR INTE BLIND!

 17. Pontus skriver:

  Minns också serien, hade världens cruch på Rutgers syster :)

 18. Der Kleine Vampir skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=2fkabNm337c&feature=related

  Kleine Vampir is teh sheeeet!

 19. Dårfinken skriver:

  Fan, jag älskar Dårfinkar 6 Dönickar! Men jag googlade Mats Öberg, men jag hittade inte ett skit… aa, förutom han pianisten då. Var är han nu? Vad gör han? Nån som vet?

 20. Linda skriver:

  Denna serie, du pratar om här 2004-11-22
  Den lilla vampyren
  VAR hittade du den?? Den har jag letat efter
  För vad jag kan minnas så älskade jag den
  SNÄLLA HJÄLP
  /Linda

 21. Rebecca (admin) skriver:

  Linda: jag skrev inlägget för så länge sedan så de gamla länkarna funkar inte. Men numera finns flera avsnitt på Youtube – sök på little vampire eller kleine vampir

  Men varning: vampyren är inte lika het som man minns honom.

 22. emma skriver:

  Här finns lite mer info om hur vampyren ser ut idag: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article6325322.ab

Kommentera