Popjunkien

Fiolens förbannelse

I senaste Musikbyrån hajpade de en video med Miri Ben-Ari . ”The hip-hop violinist”.

Kom igen. Hip-hop-violin!?

Inte nog med att hip-hop är tråkigt. Jag trodde vi straffats nog med Vanessa Mae och… Linda Lampenius. Fiol är varken sexigt eller coolt och vansinnigt tråkigt att bygga en hel musikkarriär på. Hur kul kan det liksom bli efter 1-2 skivor med fiolbaserad hip-hop?

Vad tror ni kommer härnäst? Munspels-spoken-word? Harp-techno? Oljefats-singer-songwriter?

Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till Fiolens förbannelse

 1. Jamen det är ju alltid så, jobbar med musikrecension så blir man till slut så blasé att man hajpar sjuka saker bara för att de är nya. Det är aldrig några klassiska album som rekommenderas när de får välja 5 oumbärliga ibland. Det blir bara skräp med 10 dagars hållbarhet. Kul och ”bra” för nyhetens behag, men hopplöst i längden. Någon som minns two-step?
  En bra hiphop-låt med stråkar är Xzibits ”Paparazzi”. Har dock aldrig hört den här Ben-Ari.

 2. Koli Heptor skriver:

  Jag reagerade också på den där videon. Låten var ju verkligen ingen höjdare och viloen känns jäkligt krystat, så att säga.

 3. Koli Heptor skriver:

  viloen == fiolen

 4. johan e skriver:

  fiolbaserad hip-hop låter ju inte speciellt bra, men harp-techno! jag tror att det skulle vara en fantastisk musikstil!

 5. D71 skriver:

  Det kanske inte är en fiol i den här låten, men det skulle kanske funka. Lysande hiphop är det i alla fall…

 6. Martin skriver:

  Jeff Beck kunde ha kommit att gnida fiolen i stället – i en intervju berättade han ett minne från barndomen: ”When I broke into my uncle’s cabinet I found six violins. That’s what I call true rock’n'roll excess!”

 7. Martin skriver:

  Hörde nyligen en rysk techno-version av ”Kalinka” komplett med tempoväxlingar och Scooter-aktiga röster ”KALINKA! Ha-ha-ha-ha…” Självklart när man tänker på det…

 8. Linda skriver:

  Fiol är knappast tråkigt, men in konstiga sammanhang, som de du nämnde så håller jag med dig. Däremot är fiol VERKLIGEN INTE tråkigt när det gäller Bach’s solopartiotor och tex Tchaikovskys violinkonsert i D-dur. Och osexigt är det heller inte. Det finns inte nåt sexigare än en snygg kille som verkligen kan spela fiol! Men som sagt. Helst inte fiol-hiphop kanske. Eller Vanessa Mae-pop(eller vad det nu ska kallas).

Kommentera