Popjunkien

Lovebomb av lunchställen

Jag har i det närmsta redan tokhajpat vår kontorsflytt. Det är en själslig rening att komma in till city efter flera år i trista Gamla Stan. Missförstå mig inte: Gamla Stan är väl fint till ytan och att ha utsikt över vattnet från skrivbordet känns väldigt flott. Men: urtrist shopping, långt till kompisarna och vedervärdiga lunchställen.

Men nu sitter jag här i mitt nya favoritområde i stan: NoSve eller NoöSve (dvs norr/nordost om Sveavägen. Jag förutspår här en ny överanvändning av larviga områdeskoder såsom Sofo, Nofo, och-den-där-namnleken-med-Valhallavägen).

Nåväl. Inte nog med att vårt kontor är superfint – jag har nära till kära vänner och shopping. Dessutom kan jag välja mellan sjukt bra lunchställen varje dag. Just nu är favoriten Sallad på Tegnérgatan. Ett litet familjärt sallad-över-disk-ställe där man får välja mellan några olika basgrejer och några olika kött. Dessutom kan de sprinkla saker ovanpå salladen, t ex parmesan, rostade nötter eller torkad frukt. Och så har de ett gott hembakat matbröd som de ger ut receptet på till alla kunder.

Fast idag ska jag äta bakad potatis med tonfiskröra från ett annat favvoställe: Café 60 på Sveavägen 60. De har lite lite skabbig finish men de har god mat och superschysta anställda. Det tog liksom två dagar innan kontantlösa jag fick handla på krita. Gick in på jobbet och skröt om det tills det kom fram att halva staben handlar på krita just där.

Sen är ju SthlmNew Deli rätt bra också men det är väldigt sällan vi hamnar där nuförtiden.

Dela: Facebook  Twitter 

11 kommentarer till Lovebomb av lunchställen

 1. karin skriver:

  Åh, du måste testa italienska delit på Tegnérgatan. Vet inte vad det heter, men det ligger typ mittemot Konsum Sveavägen, och har världens godaste (och största) mackor. Man får bygga sin egen macka och botanisera fritt i delidisken. Mmmm!

 2. Hanna skriver:

  AVUNDSJUK! På Västerbroplan blir man inte överöst med lunchdejter och bra lunchställen. Tänk att jag klagade när jag satt på Stureplan. Korkat. Ska nog sluta klaga överhuvudtaget tror jag.

 3. Reblo skriver:

  karin: jag har ätit där också! Tog iofs en pastarätt, ska absolut checka in mackorna nästa gång. Kanske redan i morgon, mmm…

  Hanna: taskigt värre!

 4. Hanna skriver:

  Åh, vad hungrig jag blev. Hem och göra lasagne snarast.

 5. maria skriver:

  Lustigt, jag (som också är ny i kvarteret) hittade till Café 60 för första gången idag. Stor macka, kaffe och pago för 43 kronor. 43! På min gata kostar en torr macka och kaffe 70. Helt ovärt.

 6. Reblo skriver:

  maria: nämen, lustigt! Och det du nämner hör ju hemma i bloggposten också – man får alltid frukt eller Pago när man käkar på 60 (som vi lite familjärt brukar kalla det haha)

 7. Elin skriver:

  då har du kanske inte så långt till 12250 heller, deras pastasalladstallrikar är helt ok. Själv är jag strandsatt på Gärdet dagtid och det är inte mycket gastronomiska utflykter där forutom TV4s kök och Gittans Kök

 8. tori skriver:

  nämen, du hänger ju i mina gamla nejder. sallad på tegnérgatan är verkligen galet gott. och café 60 har goda ostfrallor på morgnarna också (aka frukost). dessutom kan jag rekommendera den indiska restaurangen som ligger på andra sidan sveavägen (i abf-huset). åtminstone det vegetariska alternativet har alltid varit gott när jag har handlat där.

 9. A skriver:

  Haha! Det slår ju inte Javasavi! Men å andra sidan – när jag jobbar har jag att välja på KI/tomteboda eller Flemingsberg. Föga glamoröst, men fiket i botten på södertörns bibliotek har fantastiskt god pastasallad för inga pengar och man kan önska vilka kakor man vill att de ska baka!

 10. annan skriver:

  själv sitter jag numera i sofo (och jag orkar inte ens göra citationstecken runt, det heter faktiskt så i mitt huvud numera) och kan aldrig komma på var jag ska luncha. galet men sant, här finns ju bara en massa mackor känns det som. jag vill ha mat!

 11. red skriver:

  lyckliga du som har nära till sostas! säg ciao till killarna från mig!

Kommentera