Popjunkien

Köttreklam

Den konstigaste reklamen tycker jag är den för kött. Ni vet reklamblad man får hem i brevlådan eller som helsida i morgontidningen. Den lokala handlaren har fått in ”ett extra fint parti fläskfil+e” och som bevis ligger en annan filé och tronar på en bricka. Alltid garnerad med en grön kvist. Förutom om reklambilden visar köttfärs – då är köttet aaalltid garnerat med en rå äggula i sitt skal.

Här är ett exempel från Prisextra. Den belyser inte mitt exempel jättebra men jag anar att det är lite samma tänk som ligger bakom.

Update
Jag var lite snabb med att posta inlägget för jag ville verkligen brodera ut mina tankar kring detta. För man är ju en så pass van köttkonsument att man fattar att det inte är det stajlade köttet som sedan säljs i disken. Allt kött ser ju lika ut när man står där och klämmer på det. Och säljargument som vi har fått in 1 ton nötkött biter inte riktigt på mig.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Köttreklam

 1. Hanna skriver:

  Blodpuddinge?? Nån ny variant?

 2. Mo skriver:

  Ja, Coop eller om det är Konsum, brukar också köra med detta med råa köttstycken + garnering. Typ en rå uppbunden stek med rotfrukter runtomkring. Blä.

 3. m skriver:

  Blodpuddinge – en lokal krigszon i Huddinge.

 4. marie skriver:

  Du har helt rätt, köttreklamer är mycket mysko. Vem blir sugen på att köpa rått kött med kvist? Visa mig en reklam med en saftig, väl tillagad köttbit så blir man nog mer sugen…

 5. A skriver:

  nä det är ju helt galet – att man kan bli sugen på öht ;)

 6. Jo skriver:

  Ja, rå äggula är det alltid på köttfärsen. Som om man skulle komma på tanken att göra råbiff på den sunkiga färsen (det gör i alla fall inte jag).

Kommentera