Popjunkien

Vidrigt

Ibland dyker de upp bara så där, ingen vet var det kom från. Jag pratar om ord och uttryck som plötsligt blir allmängiltiga. Som ett liksom eller ett ba. Jag pratade i helgen med en kille som sa du vet 3-4 gånger i en mening.

Mitt ord är just nu vidrigt och jag både använder det och tycker mig höra det rätt ofta. Både bland kompisar och på teve och så. Mat kan vara vidrig, ett par byxor vidrigt fula och det faktum att jag inte träffat min love på tre dagar är helt über-vidrigt.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Vidrigt

 1. malte skriver:

  två ord som dök upp snabbt som en truckerkeps och borde försvinna lika snabbt. en jobbig aspekt är att folk som använder dem tror att de är trendiga.

  i talspråk: ”Eeeeeeew”.
  i skriftspråk: ”MOOOAHAHAHAHA!”.

 2. Mamselamsen skriver:

  Jag kör rätt ofta med as-kalas nu för tiden. Men det är nog bara jag. =)

 3. Anna-Maria skriver:

  För min del är det assåååå (alltså). Förrut var det mupp/miffo och amisch. Lite knäppt om man överanvänder ett ord så mycket att man tom själv börjar störa sej på det…

 4. Carreca skriver:

  Über- är ett skitdåligt prefix har jag ju sagt.

 5. Christina skriver:

  Absolut….är absolut det ord som just nu fastnat i min mun. Det går att svara ”Absolut” på väldigt mycket. Men nu måste jag sluta… En god vän använder ”så att säga” i varje mening och ibland två gånger i samma mening. Det är en sjuka jag mött hos flera…Absolut!

 6. Hanna skriver:

  Fast det roligaste är ju när man slutat prata med nån och de liksom säger jorå eller helt enkelt ett jaaaa en liten stund efteråt.

Kommentera