Popjunkien

Elinas kläder: ”Vi körde på en fågel och begravde den”

Jag spådde rätt häromdagen: Sibels version av ”Sista morgonen” var nog det bästa framträdandet i Idol någonsin. Inklusive förra årets Daniel-chock när han gjorde ”Sarah” och uppfann en helt egen ton (kom uuut ikvEHLL…).

Jag vågar nästan inte erkänna hur många gånger jag kollade på Sibel-klippet på Idolsajten medan röstningen pågick. Jag grinade till och med lite. Såg ni också? Hon sjöng en helt pampig version av Niklas Strömstedts ”Sista morgonen” och var alldeles säker, klar och tuff.

 • Jag orolig över att alla småbrudar fortsätter rösta på Ola trots att han är så katastrofal. Hoppas hoppas han inte vinner – men det KAN han väl inte göra? Fast, vi såg ju förra året att vinst inte betyder idolskap. Darin var ju den sanna stjärnan och också den som har en karriär nu. Jag gissar att samma sak kommer hända med t ex Sibel.
 • Förresten har jag en skitdum fråga men varför sjunger alla skåningar i programmet (inklusive Sibel) på någon påhittad rikssvenska? Går det inte att sjunga på skånska? Vill man inte ha bara en dialekt, både för sång och prat?
 • Jag har sagt det förut och säger det igen – om de inte slutar fulstajla Elina så får hon snart åka hem. Hur gullig hon än är så funkar inte ärmlös kråsblus OCH volangkjol i konstigt material om man ska vinna det svenska folket. Kan inte Elina också få ha vanliga men coola kläder, som passar?
 • Andraplatsen på min favoritlista från igår innehas av Agnes.
Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Elinas kläder: ”Vi körde på en fågel och begravde den”

 1. sara skriver:

  ja, Sibel var underbar – hon bara måste vinna hela alltet för hon är helt klart bäst!

 2. mamselamsen skriver:

  Hon är bra… men inte jättebra!

 3. Andrea skriver:

  Det där med att skåningar sjunger på ”rikssvenska” är ganska vanligt, inte bara i Idol. Jag vet inte riktigt varför, det är en skitskum grej. En liknande företeelse är att skånska barn ofta pratar ”rikssvenska” när de leker. Åtminstone var det så när jag var liten. När vi lekte med Barbie tex, då pratade vi skånska när vi bestämde hur vi skulle leka, och rikssvenska (eller vad man nu ska kalla det) när dockorna pratade med varandra.

  Ju mer jag tänker på det desto konstigare blir det. Beror kanske på att det finns uttalsmässiga värderingar och många tycker att skånska är fult. Anledningarna till det behöver jag kanske inte gå in på här.

 4. anna skriver:

  faktiskt, sibels låt kändes väldigt helen sjöholm. och det är en komplimang!

 5. sara skriver:

  jag trodde aldrig att ett ”idol”-framträdande skulle beröra så!!! hittade ett klipp med sibel på pirate bay och laddade hem. har tittat minst tio ggr och man får gåshud och blir tårögd… fy fan vad bra hon var!!!

Kommentera