Popjunkien

Om knarkkåta journalister, mm

Jag tycker att media många gånger blåser upp händelser och framför allt personer som inte riktigt mår bra av all uppmärksamhet. Här och nu tänkte jag skriva om Pete Doherty men det finns så klart hundratals exempel på liknande ologiska publicitetshysterier (axplock: Tom Cruise, Kikki Danielsson, Linda Rosing).

Pete Doherty var tidigare frontfigur i The Libertines men slutade/fick sparken efter bråk med bandets andra diva och de ständiga problemen med droger. Nu har han ett nytt band som heter Babyshambles (snyggt namn!) och syns överallt hela tiden, förmodligen tack vare/på grund av sin kända flickvän Kate Moss och det faktum att han knarkar och pratar om det öppet inför knarkkåta engelska journalister.

Det tragiska i allt det här är att killen är mkt nerdekad och djupt fast i ett knarkträsk vilket engelska medier så klart spinner vidare på och utnyttjar. Pete har praktiskt taget inget intressant att säga men ändå ska medierna hela tiden dit och intervjua honom ”exklusivt” med grafiska berättelser om hur han letar knark. Någon sorts tragisk symbios där han behöver pengar och medierna behöver stories att sälja. Men jag köper dem i alla fall inte.

Dela: Facebook  Twitter 

9 kommentarer till Om knarkkåta journalister, mm

 1. jenny skriver:

  gillade att du skrev tack vare… tänker på din polis/knark-berättelse. dessutom gillar jag det här: ”Pete har praktiskt taget inget intressant att säga men ändå ska medierna hela tiden dit och intervjua honom “exklusivt” med grafiska berättelser om hur han letar knark.” vore roligt om det var min pete det handlade om.

 2. Matilda skriver:

  Visst har du rätt i det du säger, men har du tänkt på hur mycket annat som ligger bakom namnet Pete Doherty. HAn är en väldigt begåvad låtskrivare och poet och han och CArl BArat startade något fantastiskt tillsammans(som var the libertines)och de förändrade hela min syn på musik och livet. Visst har Pete sina problem, men under allt det så finns en otrolig människa, artist och poet och dagens enda riktiga rockstjärna!

 3. Reblo skriver:

  Jenny: hade jag skrivit om din Pete hade jag ju skrivit roliga saker om hans efternamn!

  Matilda: I here you, absolut. Det jag opponerar mig mest mot är att de här storiesarna kommer igen och igen (eller så läser jag samma tidningar/skribenter lite för mycket). Vet inte hur många ”och så tar han knark framför mig” jag har läst och det är liksom ovidkommande i min värld (dock förmodligen inte i Petes egen). Nu såg jag inte Live 8 själv men enligt rapporter ska Doherty varit lysande.

 4. Pelle skriver:

  Läs boken Kids in Riot: High and low with the Libertines så får man en bild av Petes värld och något av bakgrunderna till skandalartiklarna om Pete Doherty. Skriven och sammanställd av Pete Welsh en vän till Libertines. Rykande färsk i din importaffär just nu.

 5. Pelle skriver:

  Live 8
  Doherty så hög som ett hus ut och totalt skitskrämd ut. Vem skulle inte vara det, till skillnad från de andra proffsartisterna så har Pete Doherty och the Libertines inte var i rampljuset mer än ett par år. Man kan inte jämföra The Whos rutin eller Elton Johns med Petes. Ändå trollband han mig. Det var ett ganska tafatt uppträdande som ändå var så mycket intressantare än det mesta som gick av stapeln den dagen. Han förmedlade en air av att vad som helst kunde hända. Lite Som Johnny Thunders gjorde på sin tid.

 6. Pelle skriver:

  Som kommentar till ditt första inlägg om Dohertys mediaspektakel.
  Jag kan ärligt säga att jag är fast i Pete träsket. Trots mina 40 år, trots min förakt för skvallerpress. Jag måste läsa vad som finns att få av honom (tom tyska Rolling Stone). Pete Doherty för tankarna till den legendariske och djupt tragiske Sid Viscious. Jag inser att han själv och vi som läser om honom ingår i cirkusen och tyvärr triggar den. Kate Moss är inte någon ängel hon heller. Jag tror att jag vädrar en Sid Och Nancy / Curt och Courtny historia. Fast denna gång hoppas jag på ett lyckligt slut även om det ser mörkt ut. För Pete Doherty är en gudabenådad låtskrivare ssom kanske borde lära sig lite ödmjukhet.

 7. timber trading skriver:

  Bra att det fortfarande finns människor som ser bortom allt som pågår runt omkring han och fortfarande kommer ihåg att han är en väldigt bra låtskrivare.

 8. Jeppa skriver:

  Du verkar ju ha koll du.. Om du inte vet nånting om nått så kanske du ska hålla dina kassa artiklar för dig själv!

 9. Julle skriver:

  Pete är en poet och han har väldigt mycket att säga i sina texter. Lyssna på dem så förstår man hur mycket knarket har förstört och att han indirekt avråder folk att testa droger bara för att han gör det och vill leva som sin stjärna. gå in på video.google.com och sök på Pete Doherty och kolla påå dokumentären Who the fuck is Pete Doherty så får man lite mer insikt om hans liv. Tror Pete dör vid den mystiska 28års åldern liksom en uppsjö andra artister. Pete är nu 27 för er som inte visste så snart dör han kanske men förhoppningsvis inte.

Kommentera