Popjunkien

För mycket gubbar i rutan

Jag tycker att Aftonbladet gör en bra och relevant grej i artikeln Gubbväldet i svensk tv. Det ÄR för många gubbar i teve och det är bra att kräva svar på frågan från ansvariga tillsättare av programledare.

Men, listan på alternativ som presenteras i samma artikel är ju direkt skrattretande. Handen upp, ni som gärna skulle se någon av följande som programledare på prime time-teve?

- Lotta Engberg
- Kristin Kaspersen
- Annika Lantz
- Agneta Sjödin
- Kattis Ahlström
- Linda Isacsson
- Josefine Sundström
- Sofia Wistam
- Lotta Bromé
- Pernilla Månsson Colt

Visst jag gillar några av dem: Kattis Ahlström är ju sjukt duktig, och Josefine Sundström är superbra som barnprogramledare. Men problemet ligger ju i att det är så få coola smarta brudar som fått chansen att leda teve, listan ovan bekräftar ju att man antingen måste vara f.d. Fröken Sverige-kandidat, danslärare eller lesbisk för att klassas som kvinnlig programledarprofil.

Jag skulle hellre se coola och bra brudar som inte riktigt hör till kategorierna ovan. Vilka vet jag inte på rak arm men kanske Karin Magnusson, Petra Markgren Wangler, Lisbeth Åkerman, Carolina Gynning, Carina Berg, Lisa Milberg, Malin Jacobson, Caroline Kull, Anna-Charlotta Gunnarsson, Ika Johannesson eller Natalia Kazmierska.

Tja, listan kan ju göras precis hur lång som helst. Vem skulle du helst vilja se?

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till För mycket gubbar i rutan

  1. Anni skriver:

    lägg till Ika Nord i listan, kanske?

  2. joh@n skriver:

    Om jag bara får välja en av dina kvinnliga kandidater så blir det nog Karin Magnusson. Om jag är snäll kanske jag får välja två o då tar jag även Carina Bergh.

  3. Henrik skriver:

    Jane Magnusson!!!

Kommentera