Popjunkien

Fjärde sjukdagen och det blir ganska mycket teve

Jag tycker att Thorn-reklamen är riktigt bra, men ack så sorglig. Lilla tvättmaskinen förlorar sin kompis när denne träffar en tjej. Och tjejen i McDonaldsreklamen som är hunsad av sin storebror är supersöt.

Och så har jag funderat på hur skådisar skymtas i okreddiga sammanhang för att sedan dyka upp på mer politiskt korrekta platser. Ett bra exempel är Hilary Swank som tidigt i sin karriär spelade servitris på Peach Pit i Bevvan och nu senast vann sin andra Oscar. Undrar om hon själv försöker mörka Bevvantiden eller om hon tvärtom tycker att det är ballt?

Själv gillar jag ju s.k. skräpkultur en hel del så för min del är det varken plus eller minus att ”seriösa” skådisar började på det viset (tänk Lena Endre och Varuhuset t ex). Under dagen har jag sett en hel del såpor och reflekterat över några som gjorde tidiga inhopp för att sedan gå vidare till andra saker.

Jag tänker främst på Skilda Världar där både Tuva Novotny och min favorit Daniel Larsson var med.

Andra exempel är Kristin Davis som gick från lagom snaskiga Melrose Place till superhiten Sex and the city och Marcia Cross som spelade elaka Kimberly i Melrose är nu en av hemmafruarna i Desperate Housewives (en av förra årets mest populära teveprogram i USA).

Men jag har också märkt att vissa skådisar går åt det andra hållet – Courtney Thorne Smith som spelade Alison i Melrose Place och sen var med i Ally Mc Beal är nu frun i en trist sit com med James Belushi. Samma sak med Kelly i Bevvan – hon är numera i ngn flamsig sit com.

Nej nu måste jag sluta, snart börjar ”En härlig tid” på TV4+ – där har vi ett exempel på någon som inte funkade alls när han försökte göra vuxenkarriär. Jag minns någon pinig serie om honom som kontorsarbetare.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Fjärde sjukdagen och det blir ganska mycket teve

 1. [...] “kändisar innan de blev kändisar”. Ett tidigare inlägg i samma anda kan du läsa här. I reprisavsnitt av Baywatch häromdagen var en jätteung Michelle Williams med, hon [...]

 2. [...] “kändisar innan de blev kändisar”. Ett tidigare inlägg i samma anda kan du läsa här. I reprisavsnitt av Baywatch häromdagen var en jätteung Michelle Williams med, hon [...]

 3. shim skriver:

  va, var daniel larsson med i skilda världar? det måste ha varit mot slutet? och hilary swank i bevvan, jag har ett svagt minne, hade hon barn och dejtade steve? annars: i love your blog, junkie som jag också är :)

 4. anna skriver:

  hilary swank va med i den (första) buffyfilmen oxå!

  det här va ett intressant ämne. hon som spelade huvudrollen i terror på elm street är ju morsa i nåt hemskt kristet program som går mitt på dagen på femman. okej, elmstreet kanske inte va det mest creddiga, men ändå. kult iaf.

  o det här ”en härlig tid”, när visades det förut? jag råkade se det en dag (paralellt med det krista programmet) och jag fick världens flash-backs… kan de ha vart nån sorts sommarlovsmorgon eller nåt sånt?

 5. Reblo skriver:

  shim: daniel var med helt tidigt! (men det fattade jag bara igår när jag kollade på ett reprisavsnitt) han spelar en skolkille som blir kär i klasskompisens mamma (dvs Mattis fru… Karin? Daniels styvmamma, i den ”fattiga” familjen). Och Swank har du rätt om, men det hade jag också väntat mig – du är ju drottningen of Beverly Hills :)

  Anna: En härlig tid gick på SVT på kvällarna, typ 18-18.30 så vitt jag minns, men det kan ha gått som sommarmorgon också.

 6. Buster skriver:

  En härlig tid gick också kl 9.00 på Kanal 5 kring 1996-97. Då satt jag och kollegan i soffan och såg tv i stället för att jobba.

Kommentera