Popjunkien

Filmmaraton

Flygningen Australien-Sverige tog exakt 24 timmar från flygplats till flygplats och ca 19 av dessa timmar spenderade vi i ett Austrian Airlines-plan med små teveskärmar framför varje sittplats. Min tidigare enda långflygning gick till New York och på det planet kunde man titta på musikteve, sitcoms och filmer, men på den här flygningen var det ”bara” filmer och så lite tevespel och sådant.

Fast jag skulle direkt till jobbet från flyturen kunde jag inte sova alls, så jag sträckkollade på fyra filmer.

Closer (med Natalie Portman, Julia Roberts, Jude Law och Clive Owen) var den bästa. Först tyckte jag den var lite löjlig med överdrivet ”sexig” dialog mellan skådespelarna, men stundtals var det en slitande vacker historia om kärlek och förbjuden dito. Clive Owen var bäst.

The Incredibles (animerad om superhjältar) var ganska söt och lagom underhållning sådär. Bäst var tonårsdottern som var sådär tonårsaktigt apatisk som man sällan ser (väl?) i tecknade filmer.

Finding Neverland (med Johnny Depp och Kate Winslet) var speciell och ganska fin men ändå långtråkig. Kanske hade jag uppskattat filmen mer på en större skärm, kanske är den ett sömnpiller oavsett forum.

Shall we dance (med Jennifer Lopez och Richard Gere). Näää. Jag tål som bekant inte Jennifer Lopez och tycker att Richard Gere är äcklig men kollade ändå klart. I brist på annat, men jag erkänner att jag inte hade jättetråkigt under tiden.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Filmmaraton

  1. Johanna skriver:

    Åh Closer är jag dödligt nyfiken på. Eller dödligt och dödligt, men ja, nyfiken i alla fall. Fast nu väntar jag bara på att få se Zissou och hans mannar. Det ska bli hur lattjo som helst.

  2. coolchiq skriver:

    Long haul flights mellan Svedala och Australien ar aldrig kul (eller i omvand riktning). Numera boende i Sydney kanns detta aktuellt… Rolig sida forresten, denna maste jag kolla lite nu o da!

Kommentera