Popjunkien

I Sydney

Sedan i fredags har vi varit i Sydney, en stad som skiljer sig mycket fran Melbourne. Det kan vara den standigt hoga luftfuktighetern, det kan vara den stokiga stadsmiljon, det kan vara nagot annat som gor det. Men vi gillar Melbourne mer.

Vi har dock haft en fantastisk reunion med kompisar fran londontiden – ett gang sydneybor som vi brukade dela hus med i London for 4-5 ar sedan (gosh, har det redan gatt sa lang tid?). Vi bor hemma hos en av tjejerna och hennes familj, eftersom hon bor dar medan hon pluggar. En mycket harlig familj ska tillaggas, vi har spenderat langa kvallar pa deras veranda med massa god mat och roliga samtal.

Vi har helt oavsiktligt foljt det danska kronprinsparet i vara sightseeingturer, samma dag som de var vid operahuset var vi dar och samma dags om de klattrade pa Harbour Bridge var vi nedanfor och glodde. Vi har ocksa akt farja, varit i botaniska tradgarden (dar vi sag sjukt manga flygande ravar i vilt tillstand), varit pa konstmuseet. Och sa har jag blivit skrattad at nar jag i frukt och gronsaksaffaren (de har separata affarer for sant) blev sa overvaldigad av utbudet att jag var tvungen att fotografera. Bara hyllan med meloner var typ 5 meter lang och inneholl stora vattenmeloner, sma vattenmeloner, honungsmeloner, natmeloner etc. Och sa har de langa langa rader med sjalvplock av notter och torkad frukt, plus alla bar forstas. yummy.

I sondags var vi pa en barbeque hos nagra bekanta och stannade hela eftermiddagen och njot av delikatesser som vindrinkar, ostbricka, farsk fruktsallad, och sa allt grillat forstas. Lammstek, lammkorv, annan korv och lax. Till detta cous cous-sallad och potatisgratang.

Naval, detta inlagg ska inte bara handla om mat… Just nu sitter vi pa ett internetcafé pa Oxford Street och vi ska snart bege oss ut pa en shoppingtur. I eftermiddag ska vi traffa Sarah som ska ta oss med ut pa en typisk ”Beach Bum”-dag i Bondi Beach. Vi ska tydligen vanta oss en vacker promenad langs strandremsan, ett dopp i varje vik, lite caféhang, lite mer bad, lite mer slacking i solen och ikvall ska vi ga till en bokhandel som har livemusik och middag pa onsdagskvallar.

I morgon aker vi till Hunter Valley for lite inblick i vinvarlden, fredag ar nog en till shopping dag (funderar pa att klippa och farga haret). I helgen hoppas jag pa bade marknadsshopping och forsok till surfning. Hall tummarna!

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till I Sydney

 1. Maria skriver:

  Läser din blogg med stort nöje! Dina reseinlägg har fått mig att fundera på att förlägga nästa års vintersemester till Australien, det låter härligt!

 2. Johanna skriver:

  Färga och klippa håret? Jaha och sen när man säger att ooh vad fin du är i håret, vilken frisör går du till? Så säger du bara ”ah men det här gjorde jag i Australien”. Fuskigt. Jag ska kontra och klippa mig i LA när vi åker dit i sommar.

 3. Maija skriver:

  Min frisör är japanska, heter Michiko och bor i London. Det tycker jag är tufft, och på måndag ska hon få göra mig till Annie Lennox igen!

 4. Johanna skriver:

  Åh åh åh. Sambon söker jobb lite överallt i världen och jag hörde mig själv säga ”och Australien verkar så himla skönt och trevligt!” häromdagen. Wonder why.
  (PS ny bra reklamfilm för Fun Light.. eller var det någon annan Light-dryck??. _Mkt_ bättre än de tidigare för den drycken iaf.)

 5. anna skriver:

  aaaw!
  det låter helt fantastiskt.
  den där fruktaffären, bara den liksom. åå

Kommentera