Popjunkien

Men popularkulturen da?

…undrar ni kanske. Om den australiensiska popularkulturen vet jag bland annat foljande:

Morgontidningen The Age har varje dag en fantastisk bilaga som heter Metro och handlar om det mesta som hander i stan (Melbourne). Sma notiser, recensioner och tips om utstallningar och sa dar. Jag ar helt foralskad i den.

Pa alla cafeer och i manga affarer finns de viktigaste tidningarna till lans eller till skanks. En riktigt bra gratistidning som jag glomt namnet pa men som liknar Nojesguiden lite beskriver alla klubbar och spelningar. Fatta att det ar typ 20 spelningar varje dag, och pa helgerna annu fler. I helgen spelade stora band som Mudhoney och Velvet Revolver, men varje lokal pub har liveakter flera kvallar i veckan. I morgon ska vi eventuellt kolla in nagra kanadensiska band som spelar i St Kilda. Annan musik som natt vara oron ar Missy Higgins och Sarah Blasko – bada singer songwriters som tokhypats och Sarah sags paminna lite om Joanna Newsom.

Den absoluta storsta nyheten den har veckan ar annars att Danmarks kronprinspar ar i landet for att resa runt, synas och pussa pa bebisar. Kronprinsessan Mary ar fran Australien och det har ar forsta gangen de ar tillbaka i hennes hemland sedan de gifte sig. I sondags skrev ALLA tidningar om kungligheterna och alla teveprogram rapporterade att de antligen ar pa plats. Att ha en prinsessa verkar vara stort for australiensarna, och flera danska medier foljer ocksa hela resan har jag fortstatt.

Andra nyheter handlar om att grand prix startar pa torsdag har i Melbourne och att alla ungdomar i ett white trash-bostadsomrade i Sydney har satt igang demonstrationer mot polisen. Dessutom tycker jag att det rapporteras mycket om internationella politiska nyheter och sa far England ett stort utrymme medialt forstas. Att Prince Charles inte ska ha en best man vid brollopet till Camilla Parker Bowles var headline news pa alla kanaler, truly shocking!

Teveprogrammen kanns som en mix av BBC och amerikansk teve. Program som Lost, CSI och Desperate Housewives har gatt nagra avsnitt langre an hemma och i ovrigt ar det valdigt mycket dokumentarer och nyheter. Av totalt fem kanaler (tror jag) finns en valdigt PK kanal som later alla minoriteter komma till tals samtidigt som den visar obskyra europeiska filmer. Morgonteve paminner valdigt mycket om den engelska: mycket vaderleksrapporter och trafikrapporter och sa. Med en skillnad: aerobicsbrudar. Var vaken lite tidigare i morse och hann ta del av fyra trikakladda tjejer som gympade pa en strand i direktsandning.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Men popularkulturen da?

  1. anna skriver:

    oh. du är som en riktig turistbroschyr. som du beskriver det låter det ju helt fantastiskt!

  2. Aino skriver:

    Inte ens på svensk TV har sagts ett ord om Danmarksbesök i Australien???? Jaja, här är det väl inte New stuff. En liten fråga till min ”lille” son kan du fixa med dig en flaska whisky? Det räcker med en sån där liten miniflaska. Till Uffes son som samlar på whisky, skulle vara kul. Vi betalar givetvis ska vara en 40-årspresent.När åker ni till Sidney??

Kommentera