Popjunkien

”How are yous?”

(australiska for ”hur mar ni”. Notera pluralandelsen pa ”you”)

Har det redan gatt fyra dagar sedan vi akte? Denna tidsomstallning gor att all tid forutom nutid kanns som en cheesy amerkansk science fiction-serie dar vi beemar omkring mellan olika varanden. Naval, nar jetlagen val lagt sig for mig drabbas maken i stallet och i skrivande stund ligger han i tevesoffan och sover medan jag kollar pa the Secret life of us och surfar. Tankte posta lite bilder men insag att sladden ligger i det rum dar ett av barnen sover och vill inte riskera att vacka henne. Sa om ni ar sugna pa att se bilder pa nar vi retas med ryssar, laser australiska skvallertidningar och har svettiga ansikten – kom tillbaka igen i morrn!

Hittills har vi hunnit med ofantligt varma promenader langs Yarra river som flyter genom hela Melbourne, besok i lekparken, en lang biltur kring Melbournes olika fororter och parker (nyckelord: gronska, det ar sa sjukt mycket trad overallt, trots att det ar en 3,5 miljoner-personers-stad). Vi har ocksa shoppat en del (Sienna Miller-modet ar verkligen stort har) samt kollat pa series 1 och 2 av Little Britain (ja, det ar sa varmt att man maste vara inomhus pa eftermiddagarna). Vi har ocksa grillat tva av tre kvallar.

Har sa klart tusen intryck men jag dela med mig av nagra av dem. Tydligen har Melbourne utsetts till den mest ”livable” i hela varlden flera ar i rad, alltsa den staden som ar varldens basta att bo i sett ur olika aspekter. Och jag relaterar skitmycket till det eftersom staden AR fantastisk. Snygga hus och snygga manniskor, rent och som sagt gront, bra shopping och fantastisk mat. Eftersom vi inte varit har mer an nagra dagar raknar jag med att aterkomma i arendet, om nagra dagar ska vi aka pa en tvadagarstur langs den sodra kustlinjen under Melbourne.

Ska snart logga ut och se om jag kan sova lite, de tva senaste morgnarna har jag vaknat 04.00 och likt en zombie bladdrat genom bocker i kompisarnas bokhylla. Sa nu vet jag ganska mycket om IKEA-katalogen pa ett frammande sprak, Australiens historia och det australiska bilmarket Holden. Hoppas jag sover langre i morgon, annars jag kan maste ge mig i kast med nagon av de andra titlarna som konstigt nog tronar i bokhyllan (jag censurerar mig sjalv har).

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till ”How are yous?”

 1. Tove skriver:

  Här hemma får man pulsa i grå snö till bussen varje morgon klockan sex och äta gröt till lunch varje dag och kolla på dåliga dokusåpor varje kväll. Men livet är nu lite lättare när jag börjat botanisera bland dina skivor! Har bara kommit till bokstaven B än så länge! Hope you don´t mind…Puss och sola näsan åt mig också.

 2. Reblo skriver:

  ah, sjalvklart, sag bara inte till nagon att jag har skivor med Butthole Surfers och Benny Anderssons Orkester (not!) Men du, da ar du ju ratt person att ge en recension av det omdebatterade sorteringssystemet for skivor sen! Och nu sager J. bakom mig att det ar viktigt att poangtera att det ar hans skivor ocksa, inte bara mina (som om du skulle missta Steve Vai-skivorna for Reblo-skivor)

  Gröt och dokusapar har vi har ocksa, men ingen gra sno lyckligtvis. Verkar som det ska regna idag men vi kommer anda aka till kusten for att bada lite. Pusslo.

 3. Verra skriver:

  Ja, här år det då minus 10 grader idag. Konstigt nog luktar det dessutom avlopp i hela E-town så man måste gå och hålla andan vilket förstås är jobbigt när man parkerar bilen 10 minuters promenadväg från jobbet! I helgen ska jag hälsa på vår lillebror som har blivit stor och flyttat hemifrån! Kramlo!

Kommentera