Popjunkien

I come from a land down under

(Okej, det var flera ar sedan jag sist skrev pa ett engelskspraktigt tangentbord sa ni far ha overseende)

Klockan ar halv tio pa formiddagen har och jag har varit vaken sedan 04.00. Eftersom jag sov mycket under de 24 timmar som resan tog sa hoppas jag att jag pa nagot satt ska vara utjamnad i mitt somnbehov och att jetlagen inte ska bli alltfor jobbig.

Melbourne ar fantastiskt, har vi hittills kunnat konstatera. Nar vi kom fram igar var det ca 30 grader varmt och stralande sol. Vi fick skjuts hela vagen fran flygplatsen och det var sa SKONT att sitta i en bil som ar sa varm att vi var tvungna att surfa fram pa motorvagen med neddragna fonsterrutor. Staden ar en snygg kombination av lummig gronska, traditionell stil pa husen och citys skyskrapor. Ovriga intryck ar att det paminner en del om England, i vanor och sa, men det kan bero pa att vi bor hos en familj som ar 50% engelsk.

Vi bor hos londonkompisarna en narfortort som heter Richmond. Huset ar fantastiskt gulligt och snyggt, enlgit vardparet alldeles for litet men enligt oss helt perfekt. Vi har inte varit har sa lange men har redan hunnit med en traditionsenlig australisk BBQ inklusive lokal Chardonnay och en natt med hyfsad somn (sakert tack vare samma Chardonnay…)

Barnen i huset har fatt svenska leksaker, vem hade kunnat tro att en sista-minuten-inhandlad Pippi Langstrump-docka skulle bli en san succe? Vi har pussat pa Pippi hela morgonen och snart ska vi ga ut pa en forsta tur kring stan. Det ar annu lite molnigt men vaderleksrapporten utlovar bade sol och 33-gradig varme.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till I come from a land down under

  1. annan skriver:

    oooh! envy envy envy!

  2. Johanna skriver:

    Lyllos! Hoppas ni har roligt! Har en liten bedjan om hjälp till dig när ni kommer hem men vi tar det då. Här är det snöstorm och värsta tråklivet, ni borde ha gängstryk som har fått åka iväg!

  3. Aino skriver:

    Låter så härligt!!! Måste meddela att enligt amerikanska ordboksjätten Merriam-Webster blev ordet BLOGG årets bokstav 2004.

  4. Aino skriver:

    Ska ju givetvis vara ord*ler* Som enl. Sv NC är en” personlig och öppen dagbok på webben. En typisk blogg innehåller iakttagelser ooch synpunkter på dagsaktuella händelser, länkar till intressanta och aktuella webbsidor mm.” Källa: TV 5:s text Tv-nyheter 22/2- 05.

  5. Reblo skriver:

    Tack for bra omvarldsbevakning as always Aino, synd att jag inte hittade det dar om kungen pa natet, det ar darfor jag inte skrivit om det. Alla halsar till dig har, kan du forsta att lilla JAsmine nu ar nastan 2 ar?

    Johanna: jag tar garna gangstryk om jag far ha Sienna-kjolen pa mig samtidigt :)

Kommentera