Popjunkien

Varför får Rally fortfarande radiotid?

Jag har länge (läs: alltid) stört mig på det gubbiga och överdrivet göteborgska ”humor”-gänget Stefan Livh, Peter Apelgren, Anna Mannheimer och allt vad de heter. Länge hette deras P3-program Rally men jag tror att det lades ner för något år sedan. Jag antar att ingen saknar dem eftersom jag gissar att normala människor inte skrattar åt göteborgsdialekt, Väder-Annika, låtsas-Ludmila eller någon som ska föreställa Loket men kallas Lotus. Och det värsta av allt: de gjorde någon sorts ”tokig” rap baserat på något som folk sagt. Förra året plågades jag svårt av ”Jävla texasgubbe” – en hit som någon på deras sugiga redaktion knåpat ihop av Jan O Karlssons uttalande om Bush.

Anledningen till att jag lägger energi på att hata programmet, programledarna och dess redaktion är att när man minst anar det dyker de upp IGEN. Senast idag, när jag gick hem från stan och lyssnade på radio i min mobil. Både SR och SVT har gjort om sina programtablåer för att inte sticka ut för mycket i tider av sorg och det respekterar jag verkligen. Men jag respekterar inte att man byter ut bra program mot kassa, VARFÖR plockas ett special-Rally in på bästa sändningstid? Är det dessutom en repris blir det ännu mer oförståeligt, var det ens någon som skrattade första gången? Jag hade mycket hellre lyssnat på en musikkavalkad än gammal trist ”humor”.

Jag plågades svårt av Livh och Apelgren redan i somras när de tilläts leda något sorts korsordsprogram fast i radion. Varför har de ens tillträde till P3 fortfarande?

Nu minns jag inte den exakta åldersinledningen men när P3 gjordes om för tio (?) år sedan var det ju meningen att kanalen skulle rikta sig till en yngre målgrupp och jag gissar mig till att det handlar om kanske 18 till 35. Vari ligger då det rimliga att låta det tråkiga göteborgsgänget fortsätta förpesta radion fortfarande TIO år senare? De lär ju rimligtvis ha åldrats förbi målgruppen själva. Och don’t even get me started on Pontus Enhörning.

Nåväl. Avslutar med att tipsa om P3-program som däremot är riktigt bra:
RollOn - vissa göteborgare åldras med värdighet. Både Mia och Clara har varit med så länge jag kan minnas men är roligare nu än nånsin.
Deluxe - Kära sexdagbok… Norrlänningen som skriver sexdagbok om sitt samliv med Filippa får mig att skratta lika högt varje gång.
Wallraff – Programmet finns tyvärr inte längre men var verkligen skitskitroligt. Många roliga klipp finns att lyssna på på webben – missa inte Hans af Klas (som ju görs av Anders och Måns-Anders).

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Varför får Rally fortfarande radiotid?

  1. Johanna skriver:

    och apropås det här med programändringar i tid av sorg, egentligen är det ju skitkul att någon sitter och bestämmer att det andra programmet som de plockade bort är ”roligare” än Rally, för det är ju så de har valt, de som sätter tablåerna. Jag såg att något humorprogram på SVT också plockats bort och ersatts av något som var tråkigare men ändå också ett humorprogram. Jag hade nästan känt mig vanhedrad om mitt program var något som ersatte något skitkul…

    Fast såklart är det ju hemskt hemskt med tsunamin och kanske är det bra att man gör ändringar i tablåerna fast jag är inte riktigt säker, det där måste jag fundera på för jag gillar inte riktigt att det är andra som bestämmer vad som är stötande eller inte (jag menar, det rör ju sig från början inte om särskilt avancerade program, vi snackar ju SVT) men jag har inte bestämt mig för vad jag tycker. Ännu. Jag återkommer när jag har nåt vettigare att säga.

Kommentera