Popjunkien

Tvärstopp

Med tanke på hur jag har skrävlat om mina träningsframgångar här är det inte mer än rätt att jag är lika ärlig kring den jättedipp jag har i träningen just nu. Efter att ha tränat tre tuffa pass i veckan i mer än ett halvår har jag inte ens lyft ett litet finger sedan den 15 februari.

Det var som att luften gick ur mig efter den senaste bootcampen, sista veckan var jag seg, trött och hade ont. Kände mig varken stark eller smidig. Fast jag klarade fler reps än någonsin.

Kanske var det allmän februaritröttma. Kanske var det den begynnande feber-och-nåt-sorts-halsont som ännu ligger latent i kroppen och vägrar bryta ut.

Så jag tog mig ett litet träningsbrejk. Tänker (skyller på) att det kanske kan vara klokt att varva ner ibland också. Bootcamperna stegrar ju varje vecka så de sista veckorna är svinhårda. Det finns inte utrymme för någon trött liten gnällis i det sammanhanget (tyvärr får jag väl säga, jag önskar ibland att fokuset var på jämn leverans och inte bara på mermermer).

Men i morgon är det dags igen. Det är redan vecka 2 av 6 på den här bootcampen och om jag inte tvingar dit mig själv kommer det vara för sent.

Har packat väskan och blockat lunchen i kalendern. Wish me luck!

#blogg100

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Tvärstopp

 1. Hanna skriver:

  Man kanske inte kan trot, men jag kan faktiskt en del om träning och det är jättebra med ett sånt där break, eventuella skador (som du kanske inte märkt ännu) hinner läka ihop och kroppen får vila. Heja heja att du går dit igen nu!

 2. Clara skriver:

  Heja, det är skönt med ett break ibland! Själv gillar jag att formulera nya mål och pepp då, och sen köra igång igen. Det kommer gå galant!

 3. Rebecca (admin) skriver:

  tack peppisar, blev så glad när jag såg era kommentarer! Har tränat nu och det var urskönt. Och lite lite skönt att inte vara nybörjaren i sammanhanget – jag fick till och med påslag på mina reps för att jag är så rutinerad :D

  som du säger Clara ska jag formulera nya mål nu när jag har chansen.

 4. Josefine skriver:

  Jag har haft ett fruktansvärt långt uppehåll pga tand och anitbiotika och pga långa förskoleförkylningar. Gick till slut ut igår och sprang. Har blivit väldigt inspirerad av din träningsresa. Tänker att jag ska vara lite snällare mot mig själv den här gången och inte pressa mig så hårt att jag tröttnar på löpandet/gymmandet/whatever.

 5. Rebecca (admin) skriver:

  Heja Josefine! Så skönt att känna att vi är flera som kan peppa varandra när energin tryter. Själv var jag *så här* nära att inte åka och träna ikväll som planerat men som du säger: behöver ju inte pressa så mycket och kan ju vara snällare mot sig själv. Så nu sticker jag!

Kommentera