Popjunkien

Men om man inte vill ha tajta kläder när man är gravid då?

När jag skriver om tajta gravidkläder får jag ibland konstruktiva kommentarer om det faktum att inte alla känner sig bekväma i tajta kläder, särskilt inte under graviditeten då man kanske är större än man normalt brukar vara.

Eftersom jag hade storlek 42-44 när jag blev gravid första gången, och 36-38 den andra, har jag upplevt båda situationerna. Och jag kan konstatera att jag klädde mig ganska annorlunda första graviditeten jämfört med den andra. Vilket speglade mig som person just då.

2006-graviditeten handlade mycket om jeans, byxor och tajta överdelar. Nog för att jag var mer av en byxperson då.

2010-graviditeten handlade mycket om klänningar, strumpbyxor och tajta helkroppssaker. Nog för att jag var mer av en klänningsperson då (och fortfarande är!).

Så visst ÄR det skillnad. Men det betyder inte att man är dömd till trista kläder bara för att man inte vill visa sina ben.

Jag tycker att raka långkjolar är fantastiskt fina på gravida. Klänningen jag tipsade om igår skulle jag gärna bära med ett par vida tunna byxor under. Supercoola gravidjeans finns på både H&M och Top Shop. Här har ASOS ett par i ledig passform för 260 kr (!). Långa linnen med lite töj i ger bra form för magen i starten av graviditeten, sådana kan köpas för en hundring på Gina och H&M.

Så visst finns det alternativ, även för den som inte gillar kjol och klänning!

Bilden ovan är från Stureplan.se och föreställer mig gravid i nionde månaden för snart 7 år sedan. Iklädd det som i princip var min uniform hela den graviditeten: gravidjeans från Top Shop och lång t-shirt från samma ställe. Och med jättemörkt hår!

När jag ser bilden idag vill jag gå in och stajla om mig själv nåt så jävulskt, men konstaterar att tiden har sin gång, alla har vi varit små osv. Min uniform under graviditeten för 3 år sedan var i stil med denna. Och om jag någon gång i framtiden skulle gravid igen (finns ej i planen) så skulle jag säkert klä mig på ett tredje sätt.

#blogg100

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Men om man inte vill ha tajta kläder när man är gravid då?

  1. Hanna skriver:

    Gud ja! Man är ju olika på så vis.

    Själv var jag både tjock innan graviditeten och gillade tighta kläder, det ena behöver inte utesluta det andra :)

Kommentera