En helg – tre matminnen
Fredag kväll
Grannarna bjuder pÃ¥ tacos. Vi dricker champagne till. En av sakerna pÃ¥ bordet är hemmagjord guacamole med koriander och lime i. SÃ¥ smart! Jag brukar bara sprinkla’t ovanpÃ¥ när vi gör tacos, nu hittar jag ännu en genianvändning för min favoritsmak.
Lördag kväll
Vill mysäta något med barnen framför Melodifestivalen. Driver planlöst fram och tillbaka längs raderna inne på ICA. Är inte sugen på något alls. Innan 2-åringen gör valet åt oss när han river ner en stapel med glasstrutar. Vi snickrar strutar med tre olika smaker: citron/maräng, massormedchoklad och vanlig vanilj.
Söndag dag
Vi Ã¥ker ut till DjugÃ¥rden för att gÃ¥ pÃ¥ museum. Som vanligt har vi inte planerat maten i tid och blir vrÃ¥lhungriga vid ingenmanslandet Slussen. En affisch pÃ¥ djurgÃ¥rdsfärjan säger: ”ät brunch pÃ¥ Hasselbacken”. SÃ¥ det gör vi. Ett inte jätteomfattande men väldigt gott smörgÃ¥sbord. Tänker resten av dagen pÃ¥ att jag verkligen är mer av en plockmatsperson än en tallriksmodellenperson. Älskar att välja ut det som är allra godast (äggen och osten, vanligtvis).
På kvällen äter vi lax och härmar guacan från i fredags.
#blogg100