Popjunkien

Jag är karta

För några år sedan såg jag en fantastisk gammal skolkarta inne på Brandstationen. En jättestor rullkarta över Australien för 1200 kronor. Och eftersom jag är galen i Australien kände jag mycket starkt att jag behövde den där kartan.

Men jag tänkte länge och väl innan jag fattade mitt beslut: storleken, priset och det faktum att vi inte hade några väggar över att sätta den på gjorde att jag inte köpte den.

Jag har ångrat mig flera gånger i månaden sedan dess.

Så jag har försökt hitta en liknande på annan plats.

Jag har sökt på nätet, jag har varit i kartbutiken på Vasagatan, jag har hängt på låset hos Empirical style men har inte slagit till för att inköpspris + frakt från Australien blir jättemycket pengar när man inte ens har en ledig vägg att sätta kartan på.

Men nu! Nu ska vi flytta till en ny lägenhet med jättemånga väggar.

Och då! Då ramlar jag över härliga Koffertmannen och hans – inte koffertar men – skolkartor.

Idag hämtade jag upp min nya 70 x 100 cm stora skolkarta över Australien och Oceanien, daterad tidigt 50-tal. Även om min drömkarta fortfarande är någon av de klargröna och turkosblå som brukar säljas hos Empirical Style, så är den här ett fint steg på vägen.

#blogg100

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera