Popjunkien

Vara snäll

Apropå programmet om näthatet som visas på SVT ikväll så vill jag lyfta ett av mina favoritinlägg när det gäller saker som folk häver ur sig på nätet. Underbara Nina Åkestam – geniet! Jag är tokig i henne! – som så enkelt beskriver en viktig tumregel att använda sig av i diskussioner och debatter. Oavsett om det är på internet eller i verkliga livet.

”En bra tumregel i livet är att inte vara elak. Om man försöker undvika att såra andra människor går det mesta generellt bättre. Om någon tar illa upp av mitt beteende, och informerar mig om det, bör jag naturligtvis att upphöra med det beteendet.”

Nu är uttalandena som beskrivs i just den här filmen ovan mycket grövre än bara elaka men jag tycker det är så viktigt att tänka på. Omtanke och vänlighet är något av det viktigaste som finns i livet. Och det verkar som att det enkla lilla perspektivet har försvunnit helt från vissa arenor.

#blogg100

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Vara snäll

  1. Jenny skriver:

    Kloka ord – tänk om alla följde den regeln :)

Kommentera