Popjunkien

Några rader om instagrametikett

Jag älskar ju Instagram. Men som med alla andra sociala sajter så drabbas oskyldiga följare av alldeles för skjutglada postare. Här är de fyra värsta förseelserna, enligt mig. Om jag själv begått något av dessa Instagram-brott? Säkert.

Att överdela
Ni vet de som postar många bilder på samma sak i en enda rad? Oavsett om det är 9 plutmunnade egobilder eller 13 suddiga bilder på en och samma katt är det ju URTRÅKIGT att titta på samma motiv ur olika vinklar. Jag ägnar säkert flera minuter per dag åt att ointresserat scrolla förbi helt överflödiga postningar. Gör det lätt för dig och dina följare och välj ut en bild – de ser ju ändå likadana ut – och publicera den.

Att fotskymma
Alltså, även om poolen i bakgrunden ser härlig ut så är det ju en FOT du placerat framför den?! SÅ himla osocialt beteende. Håll internet fritt från falanger och genitalier tack!

Att taggfesta
#ni #vet #de #som #taggar #varje #inlägg #med #22 #taggar #inkl #såna #man #ej #förstår #typ #igerssweden #?
Klart man får tagga, men gränsen mellan charmig och #fanatisk är ju hårfin.

Att re-insta
Åh så tråkigt när man följer en person på flera ställen, typ blogg och Insta. Och så låter de samma bilder gå som okommenterade automatgenererade blogginlägg?! Så lurad och/eller besatt man känner sig när man helt pliktskyldigt konsumerar exakt samma bild i RSS-läsare, instaapp och på Facebook. Värna om dina läsare och låt dem andas mellan dina uppdateringar!

Relaterat:
Roligt nog gör Aftonbladet en liknande poäng, när de idag listar sju bilder de inte vill se mer av. Fötterna är med, så klart. Artikeln är för övrigt skriven av mannen som heter som mitt favoritfilter på Instagram: Andrev Walden.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Några rader om instagrametikett

 1. Hanna skriver:

  Han är jätteroligt på Twitter.

 2. Rebecca (admin) skriver:

  ja, och insta!

 3. Clara skriver:

  Mycket bra!

 4. Denna hagga skriver:

  Urk, inser att jag gjort mig skyldig till etikettsbrott. Ska försöka kontrollera impulserna hädanefter!

 5. XRumerTest skriver:

  Hello. And Bye.

Kommentera