Popjunkien

Trycka eget tyg (utan potatisar)

Watercolour - 11

Jag är besatt av tanken på nya gardiner. Vi har haft hellånga vita i linne i vardagsrummet (well, allrummet) i 3 år men nu är det dags för något annat. I vår pågående omgörning blir nästan alla möbler och väggar vita och då kan vi inte ha vita gardiner också.

Problemet är som ni säkert förstår att hitta vettiga mönstrade tyger. Jag har scoutat hela nätet och en rad tygaffärer i storstockholm. Men om man inte vill ha Marimekko-blaffor eller köksgardinblommor på beige botten finns nästan inget att välja på. Jag har en diffus känsla* av hur tyget ska se ut, men den går det inte att googla på:

Jag vill att det ska se ut som någon spillt 2 glas vattenfärgsvatten, eller som om någon graffitiimproviserat på en vägg (UTAN tags givetvis), eller som om arbetsbyxan på någon som målat ett barnrum.

Och eftersom jag inte klarar ett inredningsnej (ni skulle SE mig när jag handlar på Blocket) så jag har luskat reda på Spoonflower, en sajt där man kan trycka sitt eget tyg. Antingen laddar man upp ett eget mönster eller så väljer man ett i galleriet.

Jag hittade särskilt en användare (bild ovan) med tryck som liknade min känsla. Har beställt hem prover nu – hoppas nu att tygerna är sådär lagom urtvättat flygiga också.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Trycka eget tyg (utan potatisar)

 1. Fransyskan H skriver:

  Sâ fint…! Fast… vet du, Marimekko-blaffor i all ära, men Marimekko-mer-diskreta finns ocksâ de (vilket jag upptäckt efter att nu arbetat med dem hos oss i nâgra âr). I vârens kollektion ett om inte sâ tvâ som pâminner om inte sâ i vart fall lite av känslan.
  http://www.marimekko.com/products/interior-decoration/fabrics/cotton-fabrics/selanne-fabric-990
  http://www.scandinavia-design.fr/tunturipollo-marimekko-fabric.html

  Sen är det bara synd att inte detta ocksâ blev till kollektionstyg. Fantastiskt (och inte lângt frân ditt eget? man kan zooma in med loopen om man för musen över det): http://www.marimekko.com/products/clothes/women/dresses-and-skirts/kultahippu-dress-391

  Dock skall tilläggas: det tryckta ser verkligen jättefint ut!!

 2. Tuna skriver:

  Fint!

 3. Tuna skriver:

  Hej, det är jag igen. Kan inte riktigt släppa tanken på mönstret ovan, gillar väldigt mycket.

  Associerar till detta mönster (återfanns på blus och klänning på Lindex tidigare i vår):
  http://www.lindex.com/Archive/ProductImages/6722/6722478/S0000006794722_F_W40_20120228095104.jpg

 4. Rebecca (admin) skriver:

  tack båda ni för bra exempel! Blev positivt överraskad över Marimekkos vattenfärgspotential.

  Vet inte varför jag tänkt att de bara är svarta stora cirklar på röd botten?

  Både klänningen och blusen är ju värda att klippa i bitar och multiplicera till 2,5 m långa längder

 5. Tuna skriver:

  Oj, ja klänningen var ju dösnygg, både som plagg och som mönster. Gillar modellens skor också, det man ser i alla fall. Fel klack kan ju paja hela dojan.

Kommentera