Popjunkien

Lucka 3. Berätta om din bästa vän.

Jag är glad över att ha flera nära vänner, en handfull från varje ställe jag bott på i livet. Hemifrån landet, från gymnasiet i Eskilstuna, från tjejlumpen i London, från pluggtiden i Sundsvall och från jobb- och internetåren här i Stockholm. Om jag möter nya kompisar nuförtiden hittar jag dem på två platser: internet och i lekparken. Att ragga kompisar med hjälp av sina barn är ett utmärkt tips för den som vill bredda sin bekantskapskrets.

På dagbokssajten Ord träffade jag min allra bästa vän Johanna. Och eftersom hon är en flitigare bloggare än jag har hon redan hunnit skriva sin lucka tre om vår vänskap. Så fint! Jag håller ju med på varje punkt så klart. Vi kompletterar varandra så bra, genom humor, smartma och… ett lugn tror jag det är.

Jag har kvar alla mejl vi skickade till varann de där första åren 2004-2005 och jag läste igenom många av dem inför det här inlägget. Egentligen letade jag efter de roligaste, för jag tänkte klistra in lite mejlkonversationer här, men i stället fastnade jag i något annat. Jag är helt rörd över den resa vi gjort ihop. De första mejlen handlade liksom om… bantning och shopping! I flera år fortsatte vi mejla dagsbetraktelser till varandra, och kom alltid ihåg att berätta vad vi åt och vilken som var dagens outfit (det här var innan modebloggandet).

Men nu? Jag träffade Jossi så sent som i lördags och jag vågar svära på att vi pratade om precis allt annat än shopping och kalorier. Numera är det mycket föräldraskap och jobb (och okej då, en hel massa bloggskvaller). För några år sedan handlade mejlen om party och bryderier om livet. Och det är en talande bild av den resa vi gjort ihop. Jag var 25 när vi började hänga, nu är jag 33. Vi har helt enkelt blivit vuxna ihop och det är jag väldigt glad och tacksam för.

Bilden är från Stureplan.se och är tagen på Veckorevyn Blog Awards 2008. Vi borde börja gå ut mer igen och uppdatera vimmelbiblioteken, ser jag. Så långt som mitt hår är på bilden är för övrigt målet i ett pågående hårprojekt som jag har.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera