Popjunkien

LCHF: vad jag äter

Har jag tjuvhållit på det här inlägget kanske? Det var inte meningen. Det är tvärtom rätt lätt att lära sig vad man kan äta inom ramarna för LCHF. Men eftersom jag har lite svårt att komma tillbaka i rätt stämning efter midsommarens ätfest kommer här en påminnelse till er och mig vad man kan äta.

Frukost: alltid turkisk yoghurt med hallon/blåbär och linfrön + kaffe. Jag började dieten med äggfrukost men det är mycket roligare att börja med något som känns som en dessert. I början hade jag alltid grädde i kaffet men nu kör jag faktiskt mjölk ändå. Någon måtta får det väl ändå vara?

Lunch: nästan alltid babyspenat eller sparris eller broccoli + någon röra (t ex majonäs, creme fraiche, gräddsås) och någon sorts protein (kött/fisk/ost). Äter tills jag blir mätt.

Mellanmål: behöver jag sällan äta, men om så tar jag en bit ost, en bit skinka eller annat snack av typen ”ta med”. Nötter exempelvis. Kokta ägg i undantagsfall.

Kvällsmat: samma princip som vid lunchen. Ibland stekta ägg + något lagom tillbehör.

Om jag blir sugen på något kvällstid: Jag har – precis som alla andra väl? – testat LCHF-chokladmoussen och den var helt okej. Jag är ju mer av en mjölkchokladsbrud i vanliga fall, koketterar inte gärna med någon himla mörk choklad, men i brist på annat så okej då.

Alkohol: konstigt men sant är att jag aldrig är sugen på öl längre, så att välja vin är inget svårt val. Vitt vin eller champagne, så torr som möjligt, är det som gäller! (men VARNING för att parta med bara LCHF-mat i kroppy. Inga kolhydrater som dämpar alkoholintaget där inte, kan bli riktigt pinsamt. Hälsningar en som vet).

(tipsar återigen om LCHF för nybörjare – allt du behöver för att komma igång. Just do it!)

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera