Popjunkien

Dixie Chicks, Adele, Semisonic

Jag började mitt dokumentärprojekt med Shut up & sing om Dixie chicks och deras jobbiga år efter att de kritiserat president Bush. Mycket sevärd!

Tyckte framför allt om: perspektivet på deras jobbiga tid, att före blandades så bra med under och efter. Sen älskar jag att se starka, drivna småbarnsmammor som inte gör avkall på sig själva pga barnen. Hade nästan velat se ännu mer av det. Också intressant att bli påmind om krigsupptakten där för snart tio år sedan. Bush besatthet av weapons of mass destruction?

Tyckte mindre om: musiken, deras klassiska sound är verkligen inte min kopp te.

Lite trivia som jag googlade fram är att Dan Wilson som var med och skrev comebackskivan också är medkompositör till Adeles fan-tast-iska Someone like you. Jag skojar inte när jag säger att jag kollat på det här klippet säkert 50 gånger den senaste månaden.

(sen har han också gjort den här gamla härliga. Infoga din 90-talsnostalgi här: _______)

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera