Popjunkien

LCHF: vad jag saknar

Jag brukar nästan aldrig äta filmjölk. Ändå är det filmjölk jag längtar efter när jag är utomlands. Tre dagar i London och jag bara ”nä nu skulle det vara gott med en tallrik kylskåpskall”.

Lite på samma sätt har jag märkt att mitt sug efter kolhydrater ser ut. Jag saknar inget ur vardagen (förutom mjölk i kaffet i stället för grädde) – och längtar inte ens efter något – men jag tänker desto oftare på:

Mördegskakor, typ syltkakor.
Jordnötsringar (?!?!)
Jordgubbstårta
Polly sommar

(ska jag vara helt sanningsenlig så har jag fuskätit allt ovan den senaste månaden, bara för att ehm… testa, och räknar med minst nån tårta till innan säsongen är över. Så, där har ni min kolhydratsbikt).

Men det jag TRODDE jag skulle sakna mest var vitt bröd med Bregott och hushållsost. Men det har jag inte ens varit i närheten av. Hänger nog ihop med att man får äta så mycket ost och smör ändå.

Mmm, smör och ost. *dreglar som Homer Simpson*

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till LCHF: vad jag saknar

 1. ulla skriver:

  Va har du vart i London? Utan mig, höll jag på att säga, men det är väl så det går till nuförtin. Jag saknar en jävla massa saker när jag äter lchf, även om jag samtidigt är mätt och glad (att jag blir snygg). Men en bulle hade jag bestämt velat ha, ganska ofta. Och en pint när jag är i London, hur lyckades du undvika det?? Liquid bread liksom, världens sämsta. Jag gillar inte restriktioner när jag äter, det är nog det, så töntigt att banta ju. Jag gillar inte restriktioner alls när jag tänker efter. Men det är snyggt att vara smäcker läcker, fortsätter jag med fettköttdieten kan jag nog, NOG, sluta använda dina graviditetskläder snart. Och folk kan sluta fråga mig när bäbisen kommer. Som är fyra månader idag. Hepare.

 2. Rebecca (admin) skriver:

  tok heller, inte har jag varit i London. Men NÄR jag är där tänker jag på filmjölk. Fast jag aldrig ätert annars!

  Jag håller annars med dig, LCHF är ingen livsstil för man kan inte leva utan att få äta bullar ibland. Men jag har märkt att det funkar ganska bra att vara strikt veckovis och sedan unna sig (detta ord – UNNA) nån grej då och då.

  Flytande bröd är jag inte ens sugen på konstigt nog. Försökte i Berlin för några veckor sedan men vinet är tydligen mitt drivmedel these days.

  Puss!

 3. annalin skriver:

  Jag är imponerad, jag är för lat för att lyckas följa någon…ehhm…kostlinje(diet låter ju fel) eftersom det verkar omständigare när man inte äter kött.
  Hur kan man inte få äta frukt, hur KAN sockret i frukt vara sämre än allt som är BRA?
  Och vad har du smöret & osten på? Är knäckebröd okej?

  Min största last i livet är ju O’Boy, en PINT O’Boy varenda morgon, men det är väl ett stort no-no?

 4. Rebecca (admin) skriver:

  Jag vet flera veggosar som kört LCHF!

  Men jag tror jag måste göra dig besviken ang Oboyen – inte tillåtet med sockret i chokladen eller mjölksockret i mjölken. Men blockchoklad med hög kakaohalt och grädde får du äta, låter iofs som overkill men det kanske man kan göra en göttig egengjord Oboy på??

  smöret brer jag på ostskivor och äter som de är. Om jag har varit jättesnål på kolhydraterna i övrigt lägger jag det på en skiva Finn crisp.

  Frukt äter jag inte – men däremot bär. Blåbär eller hallon till frukost VARJE dag, vilket är långt bättre än en genomsnittsdag när jag inte följer LCHF.

  (men nu har jag midsommarsyndat i dagarna tre. Är SÅ osugen på att börja om igen i morgon…)

 5. annalin skriver:

  Alltså, det var som jag trodde då med oboy. Det finns säkert många goda varianter på drickchoklad, men allt annat än oboy är ju tyvärr…något annat, helt enkelt.

  bär är såklart lovely, lchf eller ej, men blir inte det lite dyrt?

  Och vad roligt det låter att ta bort själva brödet från smörgåsen, jag har bara smör för att osten ska fastna, då behövs ju inte smör alls (förutom på potatis osv, men det får man ju inte äta ändå.)

  Är det lönt att äta LITE LCHF, måste man inte göra det dygnet runt varje dag för att det ska bli någon effekt? Det är den stora frågan…
  (men du inspirerar. mer än någon annan. och det är en komplimang!)

 6. Rebecca (admin) skriver:

  svaret på den frågan är JA. Det är lönt att äta lite LCHF, fast det är väl rent tekniskt mer av en GI-diet då trooor jag. Det man ska se upp med är fettet – om man äter kolhydrater kan man inte äta allt det fetaste hejvilt.

  Jag är inne i en fubbperiod nu, men fortsätter utesluta ris/pasta/potatis/bröd helt och det verkar räcka. Jag är mest nöjd över att ha hittat ngt som funkar – och som jag både blir smal av och mår bra av.

Kommentera