Popjunkien

Nina Persson i Amelia

Nina Persson och Åsa Lundegård.

Jag köper nära nog aldrig Amelia. Men när jag såg att Nina Persson var på framsidan rusade jag till kassan. Pga det viktiga kriteriet: hon är en rockstjärneförälder.

Och jag tycker det var en fin text i sin enkelhet. Att någon som är, eller upplevs, så privat pratar om både ofrivillig barnlöshet och föräldrapenning liksom. Jag är inte kräsnare än så.

För i samma tidning kunde man läsa om en familj med sju barn. Deras förnumstiga ”sex, det kan man ha i tvättstugan, höhö” eller ännu värre ”det är romantiskt att han ibland (WTF?) plockar in disken i diskmaskinen” ger mig inget i utbyte.

Men att läsa Ninas tankar om bananskalet som gav henne allt hon har nu, eller vad hon tycker är svårt med att vara mamma, ger mig hundra gånger mer inspiration och föräldralivslusta än att lyssna till alla mångbarnsmammor i hela världen.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Nina Persson i Amelia

  1. Karin S skriver:

    Ja! Exakt samma här. Köpte också Amelia trots att jag inte brukar för att Nina Persson var med. Och så gillar jag det hon sa om att vara mamma, att det är svårt och att hon inte har så bra självförtroende på bebisområdet. Känner igen mig till 100%. Har en 4-månaders bebis som jag fortfarande ofta känner mig lite handfallen och osäker inför, samtidigt som jag känner mig urproffsig och avslappnad tillsammans med min 5-åringen.

Kommentera