Popjunkien

I love you Klöver Kung

Klöver Kung och Klöver Knekt

Vi spelade en hel del kort på resan. Och då mindes jag plötsligt min stora barndomskärlek Klöver Kung (i den klassiska kortleken från Öbergs). Att det blev just han var ett resultat av en noggrann urvalsprocess:

Snubbarna i spader-serien var lite för tuffa med sina mörka drag och kläder i AIK-färger. Knekten hade kunnat funka om han rakat av sig mustaschen och satt på sig ett par Converse. Om jag skulle ha en crush på ett spelkort idag skulle det förmodligen bli ett spaderkort.

Herrarna hjärter kom aldrig ens på tal eftersom de var rödhåriga och hade rött ansiktshår (ytligt jag vet, men jag var ung, idag hade jag valt av hela paletten). Dessutom har jag alltid tyckt att hjärter dam är en sån bitch, var icke intresserad av henne som svägerska.

Rekorderliga ruter var ännu mer körda för de hade rött hår, rött ansiktshår OCH de fula klarblå kläderna. Jag har aldrig gillat någon blå nyans men ruterknektblå är den allra fulaste tycker jag.

Men killarna klöver däremot. I sina snygga lila kläder har de perfekt blandning mellan fashion och attityd. Vänlighet med karaktär. Och eftersom knekten också är lite rödlätt är det mörkhårige kungen som är mitt givna val.

Eller… var! Var mitt givna val. Då, förr i tiden, då jag var kär i ett spelkort.

Dela: Facebook  Twitter 

10 kommentarer till I love you Klöver Kung

 1. Mallan skriver:

  HAHA! Fantastiskt! Men han ÄR ju het. Helskägg & lågt här. *nom nom* Men hermelinbrämad sammet? Asså javetne… Jag som inte ens står ut med mössorna med pälstofs.

 2. Mallan skriver:

  LÅNGT hår. Inte lågt.

 3. jessicab skriver:

  Ahhh, själv hade jag en svår crush på Robin Hood. Den tecknade räven i Disneys version, alltså. Mmmm.

 4. Carolinefin skriver:

  @Mallan: Åh, jag med! Trodde det bara var jag.

 5. 30-nånting skriver:

  Hahaha, jag var också inne på Klöver Kung – känner verkligen igen mig i ditt resonemang

 6. Lisa skriver:

  Nej men vad är det här för dissande av rödhåriga! Va, gillar du inte oss? Vi som är så snälla och söta.

 7. Rebecca (admin) skriver:

  ja jag säger ju det Lisa, jag var ung och dum! Nu är jag i stället helt korrekt avundsjuk på alla som är rödhåriga och har fräknar.

  Ni andra: roliga ni är. *nom nom* haha!

 8. Mel E skriver:

  Haha, det var inte många dygn sedan jag hade liknande funderingar! Men jag verkar gilla killar i profil (det är ju bra, för alla har ju en profil…) Föredrar de lite mer spetsnäsade Mr Ruter och Mr Spader framför de mer jesusliknande Mr Hjärter och Mr Klöver.

 9. Anne skriver:

  k är lek spel kort … kan ske har gå van… spå dom

Kommentera