Popjunkien

Glastonbury 2010 och festivalkläderna

2006 och 2010 har jag fött barn omkring midsommar vilket gör att det hemma hos är totalt oplanerat och odramatiskt idag. Vi softar mest och det enda inslaget av fir är den jordgubbstårta jag håller på att mecka och den efterlängtade skumpapremiären jag tänker begå senare idag.

Samtidigt håller jag ett öga på nätet, närmare bestämt rapporter från Glastonbury. Inte så mycket för musikens skull som bilder på vad kändisbesökarna har på sig. Alltsedan Kate Moss klafsade omkring i Hunter-stövlar med Pete Doherty på armen har det blivit ett måste för mig. Om festivalklädsel förr om åren var lika med torrt, varmt och bekvämt handlar det numera lika mycket om snyggkläder och fashion statements.

Än så länge är det skralt med bildrapporter från årets besökare. Men det är tydligt att årets festival är den stora twitterfestivalen. Många medier verkar lägga det mesta krutet på att livetwittra. T ex BBC, Grazia, Q Magazine och NME. Och festivalen själva. Hashtagen som gäller är #glasto.

Så medan vi väntar på årets bilder kollar vi på gamla. Både Instyle och BBC summerar 40-årsjubilerande festivalen i varsin bildspecial. Den här från 1995 är både gullig och tidstypisk tycker jag.

Grazia kör en ”fash off” där de jämför vem som lyckats bäst genom åren. Kate Moss eller Alexa Chung?

Alltid Kate säger jag.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera