Popjunkien

Platta skor

Det har tagit mig nästan en vecka att smälta. Men när jag accepterade var det plötsligt inte så illa.

Jag har hela hösten haft ont i ena höften och när jag till slut kom till sjukgymnast så konstaterade hon det jag varit rädd för hela tiden. Det är mina höga klackar i kombination med mina dåliga fötter som gör att jag belastar fel punkter och höften får lida. Rådet? Köp platta skor (och börja med inlägg och särskilda övningar för att bättra hållningen).

Men jag hörde bara DOMEN: platta skor. Jag som gjort det till mitt signum att alltid ha 10 centimeters kilklackar måste plötsligt traska omkring i mockasiner.

Sen tycker jag ju att det är roligt att göra jargong av minsta grej så nu har jag i en veckas tid klagat högljutt på att livet är slut för att jag inte kan använda klack lika mycket.

Samtidigt blev det ett viktigt uppdrag här under den pågående resan i London – att hitta platta skor. Och plötsligt öppnar sig en ny värld. Jag trodde det skulle vara fult och tråkigt. Men redan har jag köpt ett par superfina rockigt slitna platta boots och jag har siktet inställt på ett par klassiska herrskor dessutom. Har använt bootsen hela dagen idag och har inte minsta ont vare sig i fötter eller rygg.

Kanske är det så att det där med fotriktiga(re) skor inte automatiskt betyder modedöden?

Jag kanske återkommer i frågan.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Platta skor

  1. Hanna skriver:

    Välkommen till min värld! Efter att ha härdat ut, bitit ihop, lyssnat på högklackade kollegor och kompisar som nitiskt hävdade att ”man vänjer sig, snart känns det inte” och gått på fotvårdsbehandling var och varannan vecka, så fick jag slutligen veta att mina fötter inte alls kommer vänja sig. Så gjorde som du, svalde hårt, accepterade faktum, köpte låga skor – och njöööööt av att inte längre ha ont. Helt ljuvligt! Skitsnygga herrskor du hittat förresten, dit har jag inte kommit än men ska komma över spärren och börja tjuvkika på herravdelningen nästa gång.

Kommentera