Popjunkien

Lidlmüslin är lidlsefullt god

Sedan en tid tillbaka finns en Lidl i vår närhet. Jag har aldrig riktigt förstått vad man ska ha den till men i helgen köpte jag en produkt som jag redan efter första provsmak lovar köpa igen. En såndär bra tysk müsli med hela nötter och generöst med fruktbitar i.

När jag för snart tio år sedan gjorde den obligatoriska tjejlumpen i London jobbade jag med en tysk tjej. Och medan jag tyckte det var fullständigt självklart att beställa saker som hushållsost och saltlakrits när folk kom och hälsade på mig från Sverige, tyckte hon det var lika naturligt att be om en enda sak från Tyskland. Müsli.

Och medan jag gjorde den där självgoda* jag är 21 år och kommer från en annan kultur serni-turnén runt kontoret och bjöd på Djungevrål – och på riktigt blev förolämpad när folk tyckte det var äckligt – satt hon stilla vid sitt skrivbord och njöt av tysk müsli och engelsk mjölk till lunch.

Hon är en viktig person i mitt liv. Vi har ingen kontakt alls idag men min karriär började med att jag assisterade henne och att hon peppade mig att utbilda mig vidare. Så delvis tack vare henne jobbar jag nu med det jag gör. Frågan är om jag ens varit just här och nu idag om inte hon funnits?

* ett annat exempel på självgoda medelklassvenskar på besök i ny kultur är hur vi undantagslöst hånade engelsmän för deras heltäckningsmattor i badrummen. Inte så lite fräckt tycker jag nu, att påpeka brister hos dem man hälsar på. Som om de skulle kasta sig ner på knä och slita bort mattor med sina bara händer för att vi rynkade på näsan? Eller bara ”vadå? Tvåglasfönster är både tystare och varmare säger du? Jag sticker och köper några nu och bygger om huset på vägen”.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Lidlmüslin är lidlsefullt god

 1. 30-nånting skriver:

  God müsli säger du. Det verkar värt ett besök. Har inte heller fattat grejen med Lidl och skrattar bara åt deras vägg med ”kända” varumärken. Det funkar nog i Tyskland, men här har jag inte en aning om vilka märken de menar.

 2. Rebecca skriver:

  Det finns hur mycket supergott som helst att upptäcka på Lidl! Chokladsortimentet, deras veckoerbjudanden när de erbjuder mat från andra länder. Än så länge har de haft franska, grekiska, amerikanska, mexikanska och thailändska veckor där man kan handla ingredienser till sådana maträtter billigt.
  Deras kolsyrade vatten är nog det bästa på marknaden , billigt och smakar bra.
  Jag har köpt deras variant av grekisk yoghurt och den är underbart god, passar även bra till matlagning. Sen finns det ett enormt spännande sortiment av olika korvar men jag har aldrig vågat pröva dem… :)

 3. 30-nånting skriver:

  O jädrar. Jag får nog göra en repa där. Jag är väl för insnöad på ICA helt enkelt…

 4. Mel E skriver:

  Nötterna!!

 5. Marie skriver:

  Goody! Världens bästa musli. Ibland har de jättebra grönsaker också, från Sverige.

Kommentera