Popjunkien

Eel pie island

Ibland förstår jag mig inte på mig själv och mitt bloggande. Var helt säker på att jag hade skrivit om mitt besök på Eel Pie Island men en sökning visar att det har jag minsann inte.

Kom att tänka på ön när jag läste lite på om en annan ö i helgen: Roosevelt Island. En smal ö mitt i East River i New York – som med sina 12 000 invånare är större än jag föreställt mig. Vilket fascinerade mig så mycket att jag körde lite ögoogling och plötsligt mindes ett öbesök jag gjorde sist jag var i London.

Eel pie island är en av få bebodda öar i Themsen och ligger i Twickenham, södra London. Ön är väldigt liten (120 bofasta) och privat. Man når den endast via en gångbro och nästan alla ytor är inhägnade. Vi var lite dåligt pålästa och åkte hela den långa vägen för att… titta på stängda hippieportar och lummiga buskar. Det tog fem minuter att gå fram och tillbaka på den enda publika stigen mitt på ön, sen gick vi tillbaka över till fastlandet igen.

Men eftersom hela ön andas pophistoria så gjorde det inte så mycket. Band som Rolling Stones och Pink Floyd har hängt där och David Bowie spelade på Eel Pie Island Hotel för så längesen att han inte ens hade hunnit byta efternamn än. Kanske var de här hippiesarna i publiken?

I modern tid har Mystery Jets bott och härjat på ön.

Här är en liten herre som kan berätta mer.

Här en svensk dam, Agneta Lindhag, som också var där när det begav sig.

(kanske relaterat: vem äter egentligen ål? Mina vänner, visar det sig)

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera