Popjunkien

Settmans fel att Sörmland stod stilla?

Igår satt jag på det här tåget. Vad värre är, jag satt bara på det för att lämna av mitt barn i Eskilstuna och sedan ta det vändande tåget tillbaka till Stockholm. En liten nätt tur på två timmar tur och retur. Ett glatt barn hos sin kusin, en glad mamma ensam hemma för att kurera sin öroninflammation.

Nu tog den där turen i stället sex timmar och den innebar tusen jobbiga, svinkalla moment. Ändå är jag inte särskilt sur så här i efterhand. Jag är mest fascinerad av att:

*) Tåget exploderade vilket såg ut som fyrverkerier i mörkret.

*) Ersättningsbussarna dröjde två timmar. Stationspersonalens svar: ”det går inte att få tag på några bussar, alla är uthyrda till Dansbandskampen”.

Och även om jag ryade en del så skulle jag ALDRIG göra som den gnällbälteslönnfeta 35-åring som fullastad med shoppingkassar efter dagens julklappstur till Stockholm ropade ”jävla klimakteriekossa” till en busschaufför. Vad har hon att göra med att SJ:s tåg går sönder?

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Settmans fel att Sörmland stod stilla?

  1. anna skriver:

    oj! det hade jag missat.
    som tågmästare/konduktör (hos sj) kan jag bara säga att vi ombord gör så gott vi kan och oftast vet vi inte mer än resenären bortsett från det att vi har mer tågkunskap och vana vid hur det brukar fungera.
    …och jag skulle antagligen fascineras av samma saker som du för övrigt, och gärna poängtera det absurda i att man skulle kunna skylla på settman.

Kommentera