Popjunkien

Recessionista

Läste en intressant krönika i SVD N om fashionistans billiga lillasyster som blivit allt mer synlig nu i den hårda ekonomin: recessionistan. Budgetmedveten med bibehållen smak för livets goda i form av shopping och utekvällar. Ordet fastnar och ligger så snyggt i munnen att jag plötsligt hade ägnat en timme åt att läsa om fenomenet på nätet. Självklart finns det en blogg med samma namn: Recessionista.

Jag skulle vilja påstå att det här hemma i H&M-land inte är någon större folkrörelse som ändrat modeshoppingvanor nu i lågkonjunkturen. Här har ju billigt mode aldrig varit något att skämmas för och med tanke på Gina Tricot-framgångarna de senaste åren har vi nog redan en recessionista-nerv i oss när vi shoppar. Men kanske är det så att det plötsligt inte är lika tabu att prata om sina fast fashion-fynd?

För som den recessionista jag är har jag så klart bara kollat en enda grej inför mitt besök i Liverpool i veckan. Nämligen var stans Primark ligger.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Recessionista

  1. Miss Muffin skriver:

    Jag är en fattig student så ibland kan jag tom stå och oja mig över priserna på H&M och Gina Tricot.. känner mig som min mamma då..

  2. Johanna skriver:

    Haha, jag har varit på Primark i Liverpool! Man blir ju som en jävla shoppingzombie när man landar på Holy Primark Ground. Fatta vad stört att åka till Liverpool i två dagar (för att sedan åka vidare till andra ställen i England) och då känna ett behov av att gå på Primark. Dom finns ju överallt (förutom i York)! Fan jag borde göra ett resereportage med Primarktema. Hittills har jag prickat av 6 städer.

  3. Recessionistan skriver:

    På recessionista.se säljs både vintage & second hand kläder för de som både är medvetna om djupet av sin plånbok och miljön!

Kommentera