Popjunkien

Blog awards

Några snabba rader om VeckoRevyns bloggtillställning häromdagen. Nämligen: så himla bra! Trevlig tillställning och jag beundrar verkligen Ebba von Sydow och gänget för deras fingertoppskänsla och moderna tänk. Det är så självklart att just veckorevyn.com blir något sorts nav för alla modebloggare, någon annan given plats finns ju inte. Knuff.se är för politiska bloggar, Bloggportalen lyfter bara Aftonbladet-bloggare osv. Med tanke på att VR-gänget har byggt upp sin relation över några år och är inte omöjligt att nästa års gala blir ännu större.

Om jag tyckte att nomineringarna var lite skeva på förhand så vann ändå rätt personer. Linda Rosing som årets bloggnykomling t ex, hon har ju byggt en karriär 2.0 tack vare bloggen. Hon, liksom andra mediestereotyper som Linda Skugge, har ju bloggen att tacka för att de själva kunde bjuda på en nyanserad bild av sig själva. Jag älskar sånt, när folk motbevisar slentriandissare.

Bloggkommentatorerna är ju några av få i fashionbloggvärlden som använder språket på ett bra sätt, så Guldpennan till dem känns vettig. Engla som veteran kan man väl säga vad man vill om men faktum är ju att dagens giganter som Kenza* och Blondinbella har hållit på förhållandevis kort tid. Inte ens två år va?

Och tack och lov för att några av de mer originella bloggarna vann priser också, t ex Amanda Berg, som var fantastiskt stajlad.

Det enda som inte funkade bra var de där konstiga smoothiesarna som ingen verkade vilja dricka. De smakade… ljummen, lite sträv banan. Jag vet flera icke namngivna vuxna som smög över till Anglais för att pimpla vin i stället. För ja, det var självklart en alkoholfri tillställning, och det tycker jag var vettigt. I stället för sprit fanns en massa annan, eh, inspiration. Som make-up-artister, hårstajlister, modeföretag och skitgod thai-mat.

Men tack gud för att jag fick vara ung under en annan tid. Trodde nog aldrig att jag, som hatade tonåren, skulle tänka så men det känns skönt att man slapp den vuxna modehysteri som de här unga tjejerna är en del av. Galan var fylld av små brudar i små klänningar och höga klackar och de senaste veckorna har man ju kunnat läsa om den klädpanik alla haft inför galan.

Den största behållningen på kvällen var goodiebagen. Nog den bästa jag sett, nästan allt däri var användbart. Extra glad är jag för den randiga halsduken från Accent och volymhårsprayen** från Osis. Nån dans-DVD dumpade jag på nästa fest.

* Kenza och jag ska gå på Europe Music Awards ihop, ska bli så himla kul!

** jag stod bredvid Catharina Hurtig när hon sprayade sitt hår på toan. Det tog säkert tio minuter och gick åt ungefär en halv flaska spray. Men så hade hon en fantastiskt voluminös hårman också.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Blog awards

 1. Carreca skriver:

  På modebloggarsvenska heter det ”volymiös” ho ho ho. Man har tappat hoppet så till den milda grad att man blir glad av att se det rättstavat som här.

 2. Anja skriver:

  Jag älskade moodisarna! Testade du vinnarens? :) Men alltid finns det folk som tycker olika, tur att det fanns så mycket olika smaker.

 3. enioreh skriver:

  Bloggtillställning? Amen.. nä.. snälla.. för modebloggar?

  Sorry, modebloggerskorna framstår bara som ytliga bimbos hela högen. Att hylla dem med nån typ av ”gala” är fruktansvärt pinsamt.

  Guldpennor bör för övrigt delas ut till de som har något vettigt att tillföra omvärlden. Det har man inte om man skriver om kläder och smink.

 4. Mia skriver:

  enioreh, är du säker på att du har hamnat rätt när du sitter här och fördömer populärkultur?

 5. Rebecca (admin) skriver:

  enioreh: sorry, har inte hunnit svara och jag vill gärna göra det för jag tycker du har en intressant synpunkt. Men i min värld är det inte mer upprörande att modebloggar får en egen gala än att sextusen onlinespelande killar får två Dreamhack om året.

  För modebloggar är en så stor och betydande grupp idag. Klart de ska få träffas på riktigt också som alla andra som hänger på nätet? Jag tycker det är jättehäftigt att folk reste från Norrland och Skåne för att ses på riktigt efter år nätkontakt.

  Man kan ha tusen åsikter om att smink är ytligt men jag är ändå imponerad av mångas driftighet och intresse. Jag läste dessutom något om att tjejer är långt mer avancerade på nätet än killar vilket det här är ännu ett tecken på. Och som internetjunkie tycker jag så klart att det är något positivt.

  Däremot tycker jag annan viktig kritik framkommit i efterhand och det är det där med högstadiefasoner och mobbning under själva galan som t ex Underbara Clara skrivit om. Jag märkte absolut inget av det för i så fall hade jag skrivit om det, men så är jag ju bara åskådare också och väldigt anonym av mig. Och 30, inte 16.

  Avslutningsvis tycker jag att det är lite tråkigt att det alltid är samma bloggare som uppmärksammas och alltid de som har flest läsare för de har ju också flest fans. Därför ser jag fram emot nästa event av den här digniteten för nu har ju alla de självklara (Engla, Blondinbella etc) redan prisats en och två gånger.

  Och du har kanske inte läst Bloggkommentatorerna förut men de skriver ju inte sminktips och outfits utan analyserar andra bloggar, stundtals med roligt språk.

Kommentera