Popjunkien

5 Rebeccas, en junkie

I The View-låten ”5 Rebeccas” räknar sångaren upp fem Rebeccor som han känner. Den han gillar bäst har blivit en junkie. Läs texten här.

Först tänkte jag säga att jag nog inte känner fem stycken för när jag växte upp hette folk inte Rebecca så mycket. Inte ens Rebecka. Det fanns aldrig namnballonger eller mössor med mitt namn på. Men när jag tänker efter kommer jag nog upp i minst fem: en 5-årig guldlock, en gammal klasskompis, en gammal englandskompis, en brylling och… nej? Det blir faktiskt bara fyra.

5Rebbeccas

Jag avslutar med att ge er några bloggrebecc(k)or.
Rebecka Åhlund
Rebeccomended
Becca

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till 5 Rebeccas, en junkie

 1. Marcus skriver:

  Om du tittar i spegeln hittar du nr 5. Grattis i efterskott förresten.

  /m

 2. rebecca skriver:

  Samma sak för mig. Namnet var inte så vanligt när jag var liten.. det var alltid en sorg för mig att det aldrig fanns några rebecca-prylar. Kommer ihåg att vi hittade en mugg i frankrike.. kanske att namnet var vanligare där.
  I alla fall fick jag namnet för att mamma och pappa tyckte att det var så bra att det fungerade på både franska och engelska. Det är också en anledning.
  Men mitt jobbigaste namn-minne är när jag fyllde 14 och fick ett namn-kort av farmor. ”Rebecca är ett hebreiskt namn och betyder den feta” jättekul kändes det för pubertets-becca

 3. rebecca skriver:

  tack för länken förresten..=)

 4. Rebecca (admin) skriver:

  haha! jag har också hemska minnen av det där med ”den feta” och ”kviga” om jag minns rätt?

 5. rebekah skriver:

  åh, jag har också hemska minnen. varje gång det var dags för den 17de maj (och som alla rebs vet är det ju den officiella namnsdagen) brukade min mellanstadielärare tvinga upp mig inför klassen och förklara att namnet betydde KVIGA, DEN FETLAGDA eller FASTBUNDEN. kändes lagom kul. men nu på senare år råkade jag på nån amerikansk sida som påstod att namnet betydde bandet ”the bond” mellan två som älskar varandra eller nåt liknande. lät en aningen finare.

Kommentera