Popjunkien

Hejdå Broder Daniel

Ikväll gör Broder Daniel sin sista spelning på festivalen Way out west. Efter att en av originalmedlemmarna begått självmord väljer de att lägga ner hela bandet i en sista stor spelning på hemmaplan i Göteborg. Dagens SvD ägnar en helsida till historien om bandet men medlemmarna själva väljer att inte medverka. Och jag kan inte skaka av mig de två motsägelsefulla tankarna jag har om hela grejen.

Å ena sidan: snyggt att sluta med stil och att hedra en kär vän med en sista spelning. Det kommer nog bli legendariskt.
Å andra sidan: lite väl opportunistiskt att gör detta efter ett självmord. Bandet har ju inte direkt varit i ropet de senaste åren.

Eller så är det jag som är cynisk. Här är i alla fall mina två favoritlåtar med bandet. Har väldigt starka minnen till särskilt den sista, närmare bestämt det tv-framträdandet.

Aftonbladets Markus Larsson har också skrivit en lång hejdåtext om bandet.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Hejdå Broder Daniel

 1. johan skriver:

  Håkans kommentar i Aftonbladet(http://www.aftonbladet.se/nojesliv/festivalsommar2008/article3047956.ab) gällande kvällens återförening stryker väl tesen om att det hela är lite, som du säger, opportunistiskt. Samtidigt som jag är väldigt nyfiken på Henrik Berggrens nya soloalster, som tydligen ska premiärspelas på Way out west.

  Men jag har svårt att se att den kommer laddas ner, brännas och spelas på indiegolv runt om i landet, som ju var fallet med Shoreline från Luuk.

 2. johan skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=KUdasiuVF84

  Jag har svårt att titta på detta klipp utan att fälla en liten tår.

 3. Rebecca (admin) skriver:

  ja det var lite sorgligt faktiskt

 4. Olle skriver:

  Tja, det var en ganska fin spelning (säger jag som aldrig någonsin lyssnat på BD innan jag såg den sista konserten någonsin).

Kommentera