Popjunkien

Hemma hos Alex James

När jag var i London fastnade jag framför några engelska avsnitt av Cribs. Ni vet MTV-serien där de gör hemmahosreportage, serien där uttrycket ”this is where the magic happens” slitits ut och blivit en lika naturlig del av programmet som flaskorna med Cristal i det stora kylskåpet och de fem bilarna på garageuppfarten.

Och det är ju just det. Man ser nästan alltid bara hur rapartister, extremsportare och glamourtjejer i USA bor. Därför var det så kul att se engelska hemmahosreportage, till råga på allt hos någon som man vet vem det är. Jag tänker på Blur-basisten Alex James. Han som efter att bandet lade av fortsatt vara en celebritet inom olika områden: som skribent, som rolig kille och som bonde/ostproducent.

Vilket man också fick se i hemma hos-reportaget. Alex hasar omkring hemma i en trasig kofta och visar allt från barnens lekrum till gårdens egentillverkade ost. Han klappar får, spelar lite instrument, visar bokhyllan. Roligt, lite flummigt och faktiskt inspirerande. (Förutom trasiga koftan. Tycker det är extremt löjligt när folk som har råd med hela kläder gör något sorts statement genom att gå i trasor).

Så läser jag hans biografi Bit of a blur. Håller faktiskt på med den, Jenna Jameson-bion och The Long Tail samtidigt. Tur att jag ska på charter.

Se Cribs hemma hos Alex James här.

Dela: Facebook  Twitter 

7 kommentarer till Hemma hos Alex James

 1. Jonas skriver:

  Bra tips! Ska kolla vid tillfälle.

  Vad tycker du om The Long Tail? Är det något du kan rekommendera?

 2. Charles skriver:

  När jag läste ovan kunde jag inte låta bli att tänka att det skulle det vara fantastiskt roligt om det började smyga sig in orimligt mycket inlägg med referenser till MTV i bloggen (och ännu roligare om inlägget om ditt nya jobb försvann).

 3. Charles skriver:

  Tydligen så roligt att jag slängde in ett extra ”det”.

 4. Rebecca (admin) skriver:

  Jonas: The Long Tail är ingen semesterbok kände jag, jag läste inte klart den förrän alla andra böcker var slut. Men den är så klart intressant, mycket känns igen sen tidigare, jag gillar mest

  Charles: jag lovar att det kommer o-smygas in rimligt mycket referenser till MTV i framtiden, när jag börjat jobba där. Har svårt att se att just jag skulle kunna låta bli, och här vill jag komma på den där liknelsen om en barnunge i en godisbutik men jag vet inte riktigt hur den lyder?

  Däremot smyger jag inte in nåt, jag skriver om sånt jag själv tycker är intressant när jag själv tycker det passar.

 5. H skriver:

  Bit of a Blur: vad tyckte du?

  Boken har förresten precis kommit på svenska under titeln Inget annat sätt.

 6. Rebecca (admin) skriver:

  så lustigt att du frågar just nu, typ sekunder efter att jag tänkt blogga om Bokhore-reccen och länka till din svenska utgåva.

  Jag tyckte nämligen nästan exakt som Helena, förutom en grej som jag ska blogga om strax.

 7. Helena skriver:

  Åh! Fan att att jag missade. Kan riktigt se lufskoftan och den obligatoriska luggen i ögonen framför mig. Min favoritslashas! Fast visst finns det alltid ett uns av elegans i hans stil? Väldigt shabby chic, väldigt engelsk överklass, väldigt, väldigt passande på en gård i Cotswolds. Kanske inget man vill vakna upp till varje dag, men så här på avstånd (utan lukt-TV) är det top smashing, tycker jag.

  MTV Cribs: The UK Version skulle jag mycket hellre se än det gamla vanliga hopkoket av nyrika skateboardåkare och hiphopartister som visar upp sina jacuzzibadkar och – förstås! – inleder visningen av sovrummet med Den Där Frasen.

Kommentera