Popjunkien

Pop Babylon

På Heathrow bläddrade jag i den senaste boken i Babylon-serien: Pop Babylon, en påstådd sannhistoria om musikindustrin. Författaren Imogen Edwards-Jones har gjort sig en egen liten genre genom att skriva skönlitterärt baserat på intervjuer med dem som jobbar i bakgrunden i färgstarka miljöer. Mest känd är nog Hotel Babylon som även blivit en flera säsonger lång tv-serie, en som jag själv läst (under en flygtur galet nog) är flygbranschens Air Babylon. Det finns även en om modebranschen och en om strandklubbar.

Jag köpte den inte. Det bär lite emot att köpa den sortens bok som dyrpocket, det där lite större formatet som är ganska vanligt i England. Jag ser det här som snaskig bruksläsning, inget måste.

Läs Julie Burchill recensera Pop Babylon här. Hon är inte imponerad.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera