Popjunkien

Säsongens modebloggord

Maxiklänning.

Jag skulle vilja hävda att det ordet inte ens funnits tidigare men plötsligt pratar alla om den så trendiga maxiklänningen. Jag tycker att det heter långklänning.

(Ja, jag tänker också köpa minst en den här sommaren. Synd att man inte är gravid för det ÄR ju så snyggt med stor mage under långklänning).

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Säsongens modebloggord

 1. Hanna skriver:

  Tänkte på det hos Engla, så himla fult!

 2. rutan skriver:

  -Jaså, så här står du och köper maxitrosor… Överraskade jag en vän på Åhléns härom veckan.

  Jorå, hon kör bara maxitrosor. Visade det sig. Vi kom fram till att det för hennes stadiga dejt måste vara lite som för en annan att besöka farmor, när man får med sig en veckas SvD, att släpa till pappersinsamlingen – man känner liksom att det är någon som fått lite för mycket för pengarna.

  Som miljöombud fick jag efter senaste mötet en hemuppgift att se till mitt eget leverne – var min största miljöbelastning låg. Eftersom jag varken äter kött eller kör bil, men sorterar sopor och handlar ekologiskt i möjligaste mån, kom jag fram till att mitt största bidrag till miljöförstöringen måste vara nylonstrumpbyxor. Marias största miljöbov var icke helt oväntat maxitrosan.

  Maxitrosa är för övrigt ett roligt ord. Och alla andra ord som börjar på maxi också. För de får en osökt att tänka på just maxitrosor. Så maxiklänning… Jag vet inte…

 3. erika skriver:

  rutan: jag har fått dåliga vibbar varje gång jag läser ”maxiklänning”, och nu förstår jag varför; det är maxitrosan som har spökat i mitt undermedvetna. tack!

 4. Malin skriver:

  Jag har hela tiden fått känslan av att klänningen är köpt på Ica Maxi och kallas därför ”Maxiklänningen”. Ungefär som modebloggare slänger sig med ”Marc Jacobs-väskan” och jag själv säger ”H&M-kjolen”. My mistake.

 5. Astrid skriver:

  Jag tänker på ”maxi pads” alltså bindor när jag hör maxiklänning. Men maxitrosan passar ju också in där med samma känsla på nåt sätt. Det är väl stulet från engelskans maxi dress/mini dress. Det låter bara så hemskt på svenska, huva.

 6. Hanna skriver:

  Och nu fanns även ”maxiklänningen” i Elle. Usch.

Kommentera