Popjunkien

De där kanalerna

Igår kollade jag på Kultur-Expressen på Axess TV. Min man kom in i vardagsrummet och fnissade lite. ”Du måste vara den enda i hela världen som kollar på de där kanalerna”. Jag förstår ju vilka han menar: definitivt TV8, kanske Kanal 9, ibland TV7 (sch…). Dvs kanaler som nästan ingen annan kollar på (även om fina nian blir större och större) men som jag lätt fastnar i när något med lagom tuggmotstånd visas.

Eftersom jag är som jag är tänkte jag först googla fram hur många som kollar på Axess TV men hittade mest det här: 11 % kan kolla, men inget om hur många som gör det. Vad kan det handla om i tusental – 10 000 tittare per avsnitt? Ens så många?

Nåväl, tillbaka till Kultur-Expressen som intervjuade Henrik Tideman. Jag såg ett avsnitt av hans omtalade ”Tidemans straffsparkar” häromdagen (på en sån kanal, älskling) och tänkte skriva en snutt om hur jobbig han verkar. Tur att jag inte gjorde det, för jag tycker ni i stället ska läsa vad Annina Rabe skriver om just detta och ganska mycket därtill: Om Tideman och kulturvärldens fulaste sidor.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till De där kanalerna

  1. Bisonfredrik skriver:

    Jag trodde alla innerstadsstockholmare i karriären hängde framför TV8. Det är verkligen medelklass-tv för eliten. ;)

  2. Hanna skriver:

    Jag kollar på Virtanen och Belinda.

Kommentera