Popjunkien

Angel – Colin Nutley

Det är en festvecka för mänskligheten nu när Angel slutligen går upp på biograferna och recensenterna slår knutar på sig själv för att ge oss den elakaste recensionen. Det började i vintras då Andres Lokko dissekerade trailern och når alltså sin kulmen den här veckan. Här hittar ni Lokko-texten och kärnan i texten är denna:

”Att försöka göra en fiktiv film i rockmiljö är det dokumenterat svåraste en vuxen människa kan företa sig. Att göra en fiktiv film i svensk rockmiljö är snäppet värre. Så många har försökt, lika många har misslyckats.”

”Rock år 2008 är Rolf Lassgårds page som blåser över ansiktet till ett grimaserande pensionsgnissel löst baserat på Janne Bark.”

En av de roligare texterna i veckan har Caroline Hainer skrivit på sin blogg, själva recensionen (en plutt) i City var lite mjäkigare tyckte jag. Dagen då allting svartnade (lite onödigt att recca Lassgårds kropp dock).

Karoline Eriksson var spot on när hon beskrev Angel som någonstans mellan Louise Hoffsten och Sanne Salomonsen (tror jag i alla fall, jag har inte sett filmen).

En etta även i DN där Helena Lindblad levererar en mycket saklig genomgång om varför.

Mats Bråstedt på Expressen är lika bedrövad han.

Men nere i söder är man lite mer optimistisk – Sydsvenskan ger en tvåa.

Sen tycker jag det är konstigt att skådespelarna och regissören går igenom det sedvanliga intervjutåget i medierna utan att ställas till svars eller åtminstone få frågan ”hur känns det att filmen fått så svalt mottagande?” och ”vilken värld lever ni i egentligen?”. Den sistnämnda frågan är den första jag hade ställt om jag fått göra den här intervjun till exempel, eller den här. Antar att det ligger i komplexiteten med Svensk Film. Det räcker att det är närproducerat, i övrigt ställs inga som helst krav på kvalitet.

Ni vill se trailern igen? Varsågoda!

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Angel – Colin Nutley

 1. m skriver:

  Redan efter trailern bestämde jag att min ”Angel”-premiär ska begås på samma sätt som min ”Tre Solar”-premiär: I ett vardagsrum med ett större sällskap och massor av rödvin.

 2. Helle skriver:

  http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_784557.svd

  jag googlade Lokko + Colin Nutley och krönikan du inte kunde hitta var första träffen….
  hur gjorde du?:-)
  rolig (och tyvärr helt sann i knorren) krönika var det hur som haver.

 3. Rebecca (admin) skriver:

  ujuj, pinsamt! Jag fick bara upp själva trailern, aldrig texten. Eh, men om jag skulle ta och gömma mig under en gammal filt nurå…

  Tack :)

 4. Caroline Hainer skriver:

  Hej! Roligt att du gillade mitt Angel-inlägg som kom direkt från hjärtat. Ja, jag håller med om att det är onödigt att recensera någon stackares kropp. Jag skulle må dåligt om Rolf Lassgård ringde mig och bad mig förklara mig själv.
  Av samma anledning blev texten i City mindre (fan att man inte får mer utrymme!), torrare och – faktiskt – lite cencurerad av tidningen som inte ville stampa alldeles för hårt.
  Men, som sagt, askul att du gillade mitt terapi-inlägg.

  Caroline

 5. Muzika skriver:

  jag hoppas att denna film är spiken i kistan för Colin Nuntley.

Kommentera