Popjunkien

”Jag lydde bara order och mitt land”

Brukar ni sjunga godnattvisor för någon och vad sjunger ni då? Ända sen Bobo var pytte har jag sjungit en jättekonstig låt för honom, men han blir lugn av den och jag kan den verkligen ut-an-till så det är så lätt att köra den om han är orolig och inte somnar in automatiskt. Nämligen: ”Balladen om en amerikansk officer” av Imperiet. Min favoritlåt när jag var liten och nog fortfarande den låt jag kan allra allra bäst och då kan jag, som den levande jukebox jag brukar kallas, ändå en hel del låtar.

Men det är klart att det känns konstigt att med sömnröst sjunga saker som:

”…och där byggjobbarna drack Budweiser i baren tyckte man nog det var en jävel till karl”

och

”…nu gjorde han en stram honnör med slaktarhanden”

Men melodin är ju så sömning och fin.

Alternativa låtar i min sjukt konstiga, ibland morbida, godnattsångsblandning är: The Rose, Som stormen river öppet hav (Alfvengren-versionen så klart) och Cripple and the Starfish.

Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till ”Jag lydde bara order och mitt land”

 1. Kristin skriver:

  Inte som godnattvisa, men varje gång min son (sju månader gammal) är arg eller ledsen sjunger jag Ebbas 800 grader. Och det slår aldrig fel, han ler direkt och när jag kommer till ”vi fryser ihjäl, det är så kallt” skrattar han högt, det elaka barnet :)

 2. Cissi, din bebiskompis skriver:

  Jag brukar tänka att han (sonen) marineras i bra musik när jag nynnar John Frusciantes My smile is a Rifle eller Syd Barretts Dark Globe för han fattar ju inte vad orden betyder än.

 3. Olle skriver:

  The Smiths – Asleep !!!!!

 4. Hanna skriver:

  Jag döööör, du kan få vara med mig och Jo om du vill och när vi sjungit färdigt Hårgalåten kan vi sitta tysta och lyssna på dig när du bara: some say looooove.

  Gu, så vackert, jag får nästan tårar i ögonen.

 5. Hanna skriver:

  (mamma säger alltid: IGEN? när jag dör och när jag säger herregud svarar hon: ja vad vill du jesus. Jag måste hitta nya kraftuttryck.)

 6. Tove skriver:

  ”Far from me” av Nick Cave. Också sjukt konstig godnattvisa att sjunga för ett litet barn. Särskilt strofen ”You were my mad little lover, in a world where everybody fucks everybody else over”
  Men den är vacker och går i en låg ton som brukar vara sövande…

 7. Rebecca (admin) skriver:

  bra låtar!

  Hanna: som vanligt får du mig att fnissa förnöjt framför datan.

 8. Bondhustrun skriver:

  Jag älskar nämnda låt! Ibland kör jag lite halvproggiga ”I natt jag drömde” och sen kör jag vidare på pacifisttemat och sjunger ”Jag hade en gång en båt” och då kan min son begära fram ”Boten Anna” i samma veva, jag sjunger gärna sömniga Hello Saferide-låtar varvat med Death Cab for cutie och gamla klassiska vaggvisor.

Kommentera