Popjunkien

Banana skids

Stod just i kiosken på hörnet och kände mig som tio år för att:

1. Jag skulle köpa Banana skids.
2. Alla andra kunder i kiosken var mellanstadieungar.
3. Jag hade en svettig femma kontant i handen.
4. Och den räckte bara till tre stycken banankolor, tydligen kostar de 1,50 styck nuförtiden.
5. Men jag tog ändå emot växeln på 50 öre och lade den i fickan, senare i plånboken.

I det sammanhanget och med det sällskapet kändes 50 öre som en förmögenhet.

Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till Banana skids

 1. Magnus skriver:

  Oj oj oj! Banana skids. Blotta namnet får en att åka tidsmaskin. Back to högstadiet… fy fan! Du borde inte locka fram såna mörka minnen.
  Men just själva inhandlandet av banana skids är ett, i sammanhanget, ljust minne. Ett av rastnöjena med att gå på Djurgårdsskolan i E-tuna var att knalla upp till lasarettet och handla banana skids och/eller refreshers.
  Konstigt med chockhöjningen av priset. En annan favorit från samma tid var två kexchoklad för en tia i tobaksaffären på Fristadstorget. Det priset håller sig ju än.

 2. erika skriver:

  tidsmaskin var ordet.

 3. Olle skriver:

  åååh, måste jag också köpa nån dag, var hemskt längesen!

 4. Hanna skriver:

  Jag tänkte häromdagen på att Big max & co gått från 39 kr till typ 55 medan godis nästan har stått stilla i prisutvecklingen, som refreshers. Mycket märkligt med prisutvecklingen på banana skids.

 5. Anna skriver:

  Vilken nostalgi! Jag är så glad att karamellkungen (eller är det godisprinsen?) som nu erbjuder refreshers i sin godishylla – dock i en mindre variant än förr. Mums!

 6. Johanna skriver:

  Men du! Idag inhandlade jag: 3 st Banana Skids á 4,50 riksdaler på Pressbyrån. Har inte gått en vecka (nåja) utan Banana Skids sedan jag först upptäckte dom på kollo 1989.

 7. emma skriver:

  åh ja. banana skids, refreshers och jenka! och sura och salta s! och 40 grams chipspåsar.

 8. lilli skriver:

  Jag har en kompis som fortfarande är hooked på Dragster (Men bara Dragster1000 och Dragster3000). Jag trodde inte ens att de fanns längre. Det kan bara vara Talvings i Eskilstuna som inte fått slut på lagret än. Inte undra på att en av stans mesta DJ:ar klagade över en dålig laddning supersalta Boyarder härom sistens. De lär ju ha en 20 år på nacken, minst.

Kommentera