Popjunkien

Perukligan

Det har i veckan pratats om värdetransportrånarna som kallas Perukligan. De rånade en transport i Liljeholmen och använde peruker för att maskera sig. Såg ut t ex så här:

Jag undrar vem i informationsledet som typbestämt Perukligans frisyrer. Det hävdas att perukerna föreställer frisyrerna på Liam Gallagher, Ozzy Osbourne och Bob Marley. Är det polisen eller Bosse Brink på SvD som kommit fram till att det är en Liam Gallagherperuk som använts? Kan man ens gå till en perukmakare och bara ”Liam Gallagher tack”?

Som frisyrbloggare vet jag inte riktigt var jag ska börja kommentera detta. Men för det första har ju alla tre nämnda herrar synts i en rad olika frisyrer genom åren – hur vet jag vilken period som gäller? Några Ozzy-exempel bara för att illustrera: fluffigt, kort, svartrött, blekt. Det är ju inget som säger vilken era peruken förväntas tillhöra. Om jag ska spana efter en man i peruk vill jag gärna veta om jag ska titta efter 80-tals- eller 00-talsvarianten liksom.

För det andra är det roligt att tänka ut andra personer som har mer lika hår än den trio som nämnts. Jag börjar med några exempel, kan ni komma på fler?

Han längst till vänster: Svenne Hedlund, Peter Antoine, valfri Ramone, Chrissy Hynde.

Han med gult hår: Ellen de Generes, storasysterns pojkvän i Fucking Åmål, Pete Doherty.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Perukligan

 1. Johanna skriver:

  Men kolla, det är ju obvious. Polisen är stammisar på Buttericks:

  http://www.buttericks.se/webbshopen.aspx?SearchString=peruk&id=3947

  Jag tycker dock att om det är han längst till vänster som har Liam-peruken har polisen missat i sina efterforskningar. Alla ser väl att det är Girl svart han har (http://www.buttericks.se/webbshopen.aspx?MenuId=0&SearchString=peruk&PageId=2&id=3713). Kommer förmodligen stort i Buttericks vårkampanj!

 2. Jo skriver:

  Han längst till vänster: Peter Jackson (regissören). Den blonda/gula: Liam Norberg.
  Jag tror förresten att jag själv ägen en Liam Norberg-peruk. Och faktiskt också en Noel Gallagher-peruk.

 3. Jo skriver:

  Bilden på Doherty är för övrigt obetalbar. Funderar på att sno den som bakgrundsbild till min mobiltelefon.

 4. sodan skriver:

  jag måste bara påpeka den enorma likheten mellan brian may och (aaah huurgh) james blunt på den blekta ozzy-bilden. nästan obehagligt lika, faktiskt.

 5. Rebecca (admin) skriver:

  Sodan: jag ville ligga med Brian May när jag såg den där bilden kände jag. Betyder det att jag nu är sugen på James Blunt?! Hjälp.

Kommentera