Popjunkien

Frustrerande mobilhantering

En sak jag tycker är jättesvår: att smsa på engelska.

Alla engelsktalande jag känner använder engelskt sms-språk med små förkortningar, själv använder jag svensk T9-funktion, stor bokstav och punkt. Så gissa om det tar hundra år att skicka även det kortaste meddelandet? Samtidigt som jag på svenska är så snabb att jag skulle kunna ställa upp i SM i SMS. Har kämpat i tjugo minuter nu med ett simpelt ”kul, var ses vi och när?”

Frustrerande var ordet.

Använder ni T9 eller inte? Jag vet att det är rätt poppis att blogga sina lustiga T9-ord men jag har så många att jag inte orkar transkribera dem.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Frustrerande mobilhantering

 1. Britta skriver:

  Min kära HTC föreslår alltid det längsta ordet den kan komma på när man knapprar in något. Av någon konstig anledning. Så när jag försöker skriva ”tomt”… som i ”tomte”, så föreslår raskt den pigga lilla handdatorn ordet ”tomteporr”. Mycket käckt.

  CU friday perhaps?!

 2. annan skriver:

  Nej hu för T9! Kul artikel om dess ordlista i senaste Språktidningen dock.

 3. Astrid skriver:

  Mina engelska vänner här, som annars är så vältaliga, reduceras till hemska textmonster i sms. ”Wud u wnt 2 cm 2 union 2moz?” och liknande. Jag är den ENDA som skriver som du säger, med stor bokstav och punkt och, eh, med vokaler. Men jag gillar T9 på min engelska mobil, det blir snarare svenska sms som tar hundra år att skriva för mig.

 4. Hanna skriver:

  Använder alltid T9 men min sugiga mobil glömmer efter några dagar bort nya ord man lagt in och det är ett evigt knappande.

Kommentera