Popjunkien

Lite saker som jag minns från 2007

Det här kan vara ett av de längsta år jag varit med om, rent innehållsmässigt, men även det som gått snabbast alla kategorier. Det är precis som det sägs: tiden med småbarn bara flyger iväg. För ett år sedan packade jag för en långresa till Australien, men just nu känns det som jag aldrig ens varit där, så längesen är det.

Jag tror att 2007 är mitt bästa år någonsin, ändå minns jag bara en bråkdel av allt som hänt och varit. Men här är några grejer jag tänker på när jag tänker tillbaka. Jag ger er: Popjunkiens Årets-lista.

Årets frisyr
Hårknuten. Även om den seglade upp först på höstkanten finns ingen annan frisyr som är mer i år än knuten. Teskedsgummans style var nog mest het bland modebloggare och sextonåriga innerstadsesteter, men plötsligt gick det inte en dag utan att man såg knutar. Årets två mest kända bärare: Feist och Lykke Li.

Årets mönster
Om 2006 var dödskallens år var 2007 ugglans. Ugglor på allt från barnkläder till vuxenkläder, accessoarer och heminredning. På Konstfacks julmarknad innehöll 90% av stånden konst som inkluderade ugglor på ett eller annat sätt. 60% av utställarna hade förresten håret upsatt i knut.

Årets Facebook-kulmen 1
Se & hör rapporterade häromveckan om Bingolotto-Rickards privatliv. Detaljerna hade de snappat upp på Facebook: Rickard hade ändrat status och gått från ”single” till ”in a relationship”.

Årets bloggdejt
Efter år av ”har jag OCKSÅ tänkt på” fick jag förra veckan äntligen träffa mina bloggidoler: Vilda Bebin. Det kändes som vi känt varandra länge.

Årets felhörning
”Tjejen med grabben”. Hästpojken sjunger Shäjn Mäc Gavven och på jobbet har vi svårt att höra exakt vad han sjunger.

Årets direktöversättning
Organisk. Flera modehus och fristående modeskapare har ju under året givit ut kläder som ska främja ekologisk bomullsodling. H&M kallar sin linje för ”organic cotton”. Vilket i bloggar och diverse andra medier översatts till det konstiga organisk bomull.

Årets Facebook-kulmen 2
Facebook tar bort ordet ”is” i statusraden och E24 skriver en nyhetsartikel om det.

Årets haha, ser ni inte hur lustigt det ser ut?
Ray ban-solglasögon.

Årets tröttaste statement
Jag läser skvaller, men bara kvalitetsskvaller. Läs mig här.

Årets comeback
Singstar. Det är tre år sedan det kom men nu i höst har folk varit som galna i Singstar igen. Tecken i tiden eller umgås jag bara med karaokefreaks?

Årets dröm
Den där jag svingade i takkronan.

Årets insikt
28-29 är min bästa ålder någonsin. Hela året har varit fyllt av en I love you-känsla riktad till vuxenheten. Till trygghet, insikt, kärlek och stabilitet. Till jag-gör-vad-jag-vill-eufori. Prova själva – bli vuxna!

Årets bästa – ett potpurri
Min son. Säkert, Mia & Klara, Idol-Amanda, HIMYM-boxen, Björn Gustavsson, Chapel Hill Crew, Australien, PJ Harvey, den galna partysommaren, No one belongs here more than you-sajten, upphittade borttappade stövlar, svarta minikjolen, äsch jag kommer ändå inte kunna komma på allt jag gillat. Bäst jag gnäller lite i stället.

Årets mest överexponerade person
Ensam mamma söker-Susanne. Snälla, du behöver inte visa din ”fast jag fött tre barn”-kropp för hela världen. Ja, det är fint att ha platt mage efter flera graviditeter men att visa upp den tillsammans med hysteriska späka sig själv-tips gör bara en enda sak. Fortsätter förmedla bilden av gravida och mammor som hopplösa, tjocka offer och att det finns typ ett undantag i hela världen, och det är den där Suzanne. När det inte är sant! Min omgivning, och säkerligen din också, kryllar av balla mammor med både snygga kroppar och intressanta åsikter.

Och jag hatar att jag nu bloggat om det och verkar som att jag bryr mig, att det ska tolkas som att programmet upprör och berör. När det är de sjuka medievalen folk gör efter dokusåporna som är grejen. Hur tänker de? Hur tänker redaktörerna? Varför tror de att vi vill läsa? Det enda positiva Suzanne fört med sig är väl att Linda Rosing puttats neråt i prioritetslistan på landets nöjes- och snaskredaktioner.

(Det handlar inte bara om singelmamman från tv, utan du ser det överallt. Det här är något jag ska ta upp mer i del två i min serie om Lattemamman. Stay tuned!)

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Lite saker som jag minns från 2007

  1. Hanna skriver:

    Vilken bra lista.

Kommentera