Popjunkien

Två bra typer av minnen

1) Luktminnen
Under julhelgen har jag använt samma resväska som vi hade i Australien i vintras och nu luktar mina kläder som då. Som varmt klimat, lediga dagar och sexmånadersbebis.

Och så pratade vi om min farfars hus och när vi nämnde vissa rum kunde jag känna lukten därifrån. Blöt hund, pelargoner och omogna tomater i soligt fönster.

2) Ljudminnen
Youtubade fram en gamla Roxette-låtar och vips är jag tillbaka på mitt flickrum där jag lyssnade på dem samtidigt som jag läste Vindsträdgården-serien av Virginia Andrews. Vet inte varför just det bandet och de böckerna är så starkt förknippade med varandra men det är de. Förresten så tycker jag att Chances är en riktigt bra låt fortfarande.

Så jag blev sugen på att läsa om böckerna också men efter en utförlig resumé på Wikipedia tyckte jag att det kunde kvitta.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera