Popjunkien

Allt hänger på håret

Där lite lustigt att de två supporterkillarna som representerar AIK och Djurgården i den här artikeln verkligen representerar sina lag. Håller man på AIK har man rakad skalle och heter Jimmy, håller man på Djurgården har man fluffig backslick och finskånskt efternamn.

Typ.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Allt hänger på håret

 1. MartinO skriver:

  Finskånskt?
  Snälla, kan du inte brodera ut på det temat? Låter som ett roligt ämne. Vad definierar ett sådant namn?

  Förstår vad du menar eftersom en viss skånska (typ från Lund) kan låta väldigt snobbigt.

  Mitt intresse i ämnet beror mest på att min sambo är skåne-fanatiker.

 2. Rebecca (admin) skriver:

  okej, jag gör ett högst ovetenskapligt försök :)

  Jag har en känsla av att efternamn som slutar på -rup är vanligare i Skåne eftersom namnet (väl?) är danskt. Enligt samma regel som gör att många sydliga orter heter saker som slutar på -arp (t ex Åkarp).

  Och en rupändelse är finare än motsatsen som skulle kunna vara… fulsörmländskt! Som mitt eget efternamn som ogift: Carlsson. Vanligt, enkelt, funktionellt. Men inte det minsta fint eller skånskt.

  Jag är säkert ute och cyklar vilket vi lär blir varse när landets alla finskåningar mejlar mig och skäller. Men bring it on, Christoffer Barnekow!

  (Här skulle jag också vilja berätta lite om Adrup, Bedrup och Cedrup men jag hittar inte tillräckligt klargörande länkar. Herrarna var inte skåningar men de kan ha bott i Skåne när de bytte sina sson-namn till de mer skånskklingande).

Kommentera